Coronavirus

Rådhuspladsen bliver lukket nytårsaften

Det vil stadig være muligt at krydse pladsen til fods og på cykel, og der vil stadig være adgang til metrostationen, oplyser Københavns Politi.

Har man sat næsen op efter at fejre nytår på Rådhuspladsen i København, kan man godt tro om igen.

For at begrænse coronasmitten i Hovedstadsområdet bliver størstedelen af pladsen nemlig omgivet af hegn og politibevogtning nytårsaften. Og krydser man hegnet, vanker der en bøde.

Det fortæller Københavns Politi mandag i en pressemeddelelse.

- I år skal vi ikke kun holde afstand til fyrværkeriet, men også til hinanden, siger chefpolitiinspektør for Københavns Politi Jørgen Bergen Skov.

Adgang til metrostation sikret

Hegnet på Rådhuspladsen bliver sat op i løbet af 30. december, og pladsen vil være spærret helt af fra 31. december klokken 16.00 til 1. januar klokken 9.30.

Derfor vil det i det tidsrum ikke være muligt at opholde sig på den indhegnede del af pladsen.

Alligevel vil det være muligt at krydse pladsen til fods og på cykel via en passage, mens politiet også har sikret adgang til metrostationen.

'Forsamlingsloftet skal tages bogstaveligt'

For kun en uge siden udgav Sundhedsstyrelsen en række særlige retningslinjer for nytår.

Her blev danskerne blandt andet opfordret til at undgå steder, hvor mange mennesker sædvanligvis samles til nytår.

Og selvom det nu ikke bliver muligt at følge rådhusklokkerne slå midnat på tæt hold, opfordrer Jørgen Bergen Skov til, at man heller ikke samles andre steder.

- Det er afgørende, at alle tager ansvar og husker de gode vaner med at holde afstand og ikke samler sig for mange på det samme sted. Det gælder ikke kun på Rådhuspladsen, men også alle andre steder i byen, hvor forsamlingsloftet på ti personer skal tages bogstaveligt, siger han.

Derfor vil Københavns Politi også være "massivt til stede" i byen og have særligt fokus på at håndhæve restriktionerne.