Coronavirus

Antallet af døde med coronavirus stiger - 30 nye dødsfald

Det rekordhøje antal dødsfald er "bekymrende", mener Søren Brostrøm.

Antallet af dødsfald med coronavirus er steget mandag, hvor 30 personer er døde med covid-19.

Det viser dagens tal fra Statens Serum Institut.

Det er det højeste antal, som SSI har meldt ud i deres daglige rapportering under epidemien. Søndag var dødstallet 20.

Der er registreret 2479 nye smittetilfælde med coronavirus i Danmark - det er 299 flere end søndag. Der er blevet foretaget 63.033 prøver, og dermed er positivprocenten på 3,93.

Derudover er der blevet lavet 22.957 lyntests, hvoraf 714 af dem var positive.

Det seneste døgn er 125 nye personer indlagt med covid-19, og det samlede antal indlagte er nu 872, som er det hidtil højeste.

Ud af dem er 113 personer i intensivbehandling, hvoraf 66 af dem er i respirator.

Antallet af indlagte risikerer dog fortsat at stige, fordi der kan gå op til en uge, fra man bliver smittet, til man har behov for indlæggelse.

Brostrøm: Det er bekymrende

Det rekordhøje antal dødsfald med covid-19 tegner ikke godt, mener direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm.

- Det er jo bekymrende, og jeg synes, det understreger, at vi stadigvæk står midt i en epidemi med et meget højt smittetryk, særligt i hovedstaden, siger han til TV 2.

Han er især bekymret for den stigende positivprocent, og for det stigende pres på sundhedsvæsenet, som følge af at antallet af indlagte er blevet højere.

Ifølge Brostrøm er det dog ikke til at sige endnu, hvordan danskernes adfærd i juledagene kommer til at påvirke smittetallene:

- Det er for tidligt at sige, om det går den ene eller den anden vej, siger Søren Brostrøm til TV 2.

Speciallæge: Kan gå begge veje

Det samme lyder fra fra Christian Wejse, som er speciallæge i infektionssygdomme på Aarhus Universitet.

Han lægger især mærke til, at antallet af testede ikke er lige så højt, som det har været tidligere på måneden, som han mener kan skyldes, at mange ikke har ladet sig teste i helligdagene:

- Dem, der er blevet smittet her i juledagene, vil jo først begynde at få symptomer i denne her uge, hvis julen kommer til at generere en ny bølge af smittede, siger han.

Han mener dog ligesom Søren Brostrøm, at smitten kan gå begge veje lige nu, og påpeger, at det ikke nødvendigvis er sikkert, at danskernes forsamling i juledagene får smitten til at stige. Vi mangler fortsat at se resultatet af de nye restriktioner, der blev indført i juledagene, siger han.

Alligevel mener han heller ikke, at dagens tal tyder på, at det går den helt rigtige vej endnu:

- At dødstallet er så højt på et enkelt døgn, er med til at illustrere, at vi jo nok er et sted, hvor smittespredningen i høj grad ligner den vi så i foråret, siger han til TV 2.