Coronavirus

Region Hovedstaden har sprængt beredskabsplanen - indkalder til pressemøde

Hovedstaden er så presset, at der nu arbejdes på en løsning, hvor patienter kan overflyttes til behandling i en anden region.

Antallet af covid-19-patienter i Region Hovedstaden "har sprængt beredskabsplanen for indlæggelser".

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Det fremgår desuden, at der klokken 14 vil blive holdt pressemøde om den akutte situation på hospitalerne i hovedstaden.

På pressemødet vil regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) deltage. Ved sin side vil hun have lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger samt vicedirektør og lederen af taskforce for isolationspatienter, Kristian Antonsen.

- Vi er oppe på nogle meget høje indlæggelsestal nu, konstaterer formand for Danske Regioner, Stephanie Lose (V), over for TV 2 forud for pressemødet.

- Alle regionerne er i gang med at frigøre mere kapacitet, så vi kan rumme, hvis vi kommer højere op, og det er der desværre meget, der tyder på.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at hovedstadens kriseledelse "arbejder på at udvide kapaciteten og sikre, at hospitalerne både kan rumme de covid-syge, og alle de andre patienter, der skal behandles".

I øjeblikket ser Region Hovedstaden op mod 40 flere daglige nyindlæggelser end udskrivelser.

Overflytning af patienter

Mandag aften kunne Line Ervolder (K), der er formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, fortælle TV 2, at man overvejer, om det er muligt at overflytte patienter til en anden region under spidsbelastninger som denne.

Det kan komme på tale at fragte coronapatienter til eksempelvis Region Syddanmark, som ikke er så hårdt ramt af indlæggelser i øjeblikket.

- Vi er ikke begyndt at køre med patienterne endnu, men dialogen er der, og det kan blive nødvendigt. Nok ikke til Region Sjælland, men måske til Region Syd. Det vil være mit bud, siger hun.

Til TV 2 bekræfter Stephanie Lose, der også er regionsrådsformand i Syddanmark, at regionerne er i dialog om, hvordan de bedst hjælper hinanden på tværs af landet.

Mandag meddelte Statens Serum Institut, at yderligere 52 danskere var indlagt på hospitalet med covid-19.

Tredobling af indlæggelser

Alene i december er der sket en tredobling i antallet af indlæggelser, og det samlede tal er nu på rekordhøje 713. Her er 389 af de indlagte fra Region Hovedstaden, viser tallene fra SSI.

En smule opmuntrende er det dog, at færre patienter har brug for intensivbehandling under denne anden bølge i efteråret og vinteren, end det var tilfældet tidligere på året.

Det viser en rapport, som alle danske intensivafdelinger og Dansk Intensiv Database står bag.

På landsplan er 87 af de indlagte er så syge, at de ligger på en intensivafdeling, og heraf er 53 tilkoblet en respirator.