Coronavirus

To mænd frifundet for at bryde coronaforbud ved havnebus

Journalisten Kenan Seeberg og hans gode ven Christian Andersen fik i april i år en bøde på 2500 kroner af politiet for at vente på havnebussen.

To mænd er ved Københavns Byret blevet frifundet i en sag, hvor de var tiltalt for at bryde et opholdsforbud ved at vente på havnebussen på Islands Brygge i København i år.

De to mænd, journalist Kenan Seeberg og hans gode ven Christian Andersen, fik en bøde af politiet på 2500 kroner. Politiet mente, de brød opholdsforbuddet ved at vente på havnebussen.

- Jeg er selvfølgelig meget glad, det er klart. Men jeg er heller ikke overrasket, for det var en skør sag, siger Kenan Seeberg til TV 2.

Allerede dengang vurderede Københavns Politi, at det ikke var i strid med opholdsforbuddet at vente på havnebussen.

- Selvfølgelig må man ikke overtræde et opholdsforbud. Men vores umiddelbare vurdering er, at hvis man står stille og venter på en bus, er der ikke umiddelbart tale om en overtrædelse af opholdsforbuddet, sagde Paw Kaltoft, politiinspektør ved Københavns Politi, dengang til TV 2.

Fastholdt bøder

Han sagde dengang, at de sigtelser og bødeforlæg, der kom til behandling, ville blive vurderet.

- Og der vil man selvfølgelig se på de sigtedes forklaring, og man vil se på politifolkenes observationer, og så vil man vurdere, om sigtelserne kan holde juridisk, siger Paw Kaltoft.

Københavns Politi valgte altså at fastholde bøderne til de to mænd, men Københavns Byret har altså nu slået fast, at det ikke var i strid med opholdsforbuddet at vente på bussen.

To blandt mange

Kenan Seeberg og Christian Andersen var to blandt mange, der fik bøde af politiet for at overtræde opholdsforbuddet på Islands Brygge i april.

Helena Sylvest Plichta blev sigtet for at overtræde forbuddet, fordi hun sad på en bænk, mens hendes datter cyklede rundt.

- Der kom to betjente og sagde, at der var opholdsforbud på dét område, og at jeg ville blive sigtet, siger Helena Sylvest Plichta, der sagde, at hun højst sad på samme sted i tre minutter.

Opholdsforbuddet blev indført 25. april som led i myndighedernes kamp mod spredningen af coronavirus og blev opretholdt til 1. maj, hvor opholdsreglerne blev ændret.

I forårs- og sommermånederne er Islands Brygge et yndet tilholdssted blandt solhungrende københavnere.