Coronavirus

Fra tirsdag kan danskere ikke rejse til Bornholm via Sverige

Når det nye indrejseforbud træder i kraft ved midnat, kan danskere ikke benytte sig af færgen fra Ystad i Sverige.

Fra midnat natten til tirsdag skal rejsende til Bornholm enten med fly eller med færge fra Køge

Det skriver transportminister Benny Engelbrecht (S) på Twitter:

- Rejsende til og fra Bornholm skal efter svensk grænselukning, som det er oplyst mig fra svensk side, via Køge eller med fly. Ekstra afgange vil derfor blive sat ind.

Dermed kan man altså ikke som rejsende køre over grænsen og benytte sig af færgen fra Ystad i Sverige. Ifølge ministeren følger yderligere information snarest.

Meldingen kommer efter, at den svenske indenrigsminister Mikael Damberg tirsdag offentliggjorde, at Sverige lukker grænserne mod Danmark til midnat.

Skal holde danskere væk fra svensk julehandel

Indrejseforbuddet skal ifølge Mikael Damberg forhindre, at danskere flokkes til sverige på grund af den danske nedlukning af butikker og storcentre.

- Det kan få mange danskere til eksempelvis at tage til Malmø for at købe julegaver. Derfor har regeringen besluttet at indføre et indrejseforbud mod Danmark, siger han på et pressemøde mandag.

Håbet er, at det vil hjælpe med at begrænse smitten med en mutation af coronavirus, som menes at være mere smitsom, og som allerede har smittet mindst ti personer i Danmark.

Forbuddet gælder dog ikke for svenske statsborgere eller danskere, som bor eller arbejder i Sverige. Samtidig er også godstransport fritaget fra indrejseforbuddet.