Coronavirus

Antal nye smittetilfælde falder, mens indlæggelser sætter rekord

Der er samtidig sket et lille fald i andelen af test, som er positive.

Der er det seneste døgn registreret 2828 smittede med coronavirus.

16 er døde med virussen, mens antallet af indlagte stiger med 55 til nu samlet at være 661, og antallet af indlagte slår dermed igen rekord.

Der er det seneste døgn foretaget 116.414 test, og vi lander dermed på en positivprocent på 2,43. Det er et lille fald i forhold til lørdag, hvor positivprocenten lå på 2,6.

Tallene for lyntest er ikke medregnet. Der er det seneste døgn fundet 944 positive lyntest blandt i alt 37.998 test, hvilket giver en positivprocent på 2,48.

I går var der registreret 3285 nye smittetilfælde, som var fundet blandt 126.672 coronatest.

En jul uden afspadsering for sundhedspersonalet

Torsdag og fredag var smittetallet over 4000. Fredag blev det højeste smittetal registreret med 4508 coronatilfælde.

Selv om tallet er under 3000 søndag, vil Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen, afvente de kommende dage, inden han konkluderer noget.

- Jo flere af den slags tal, jo bedre ser det ud. Men jeg vil gemme min optimisme lidt, til vi har set flere tal, siger han til Ritzau.

Han siger dog, at han tror på, at hospitalerne er i stand til at klare indlæggelsespresset over jul og nytår.

- Jeg er sikker på, det vil være hårdt for personalet. Men jeg er helt tryg ved, at sundhedsvæsenet kan håndtere det, siger han, men anerkender også, at det kan blive en svær tid for sundhedspersonalet:

- Jul plejer at være en rolig periode, hvor man kan sende personale hjem på afspadsering og fejre jul i familien. Det kommer de ansatte ikke til i år, og det presser dem selvfølgelig hårdt.

OBS: Der testes i disse dage et stort antal danskere med lyntests udenfor det offentlige testsystem. De tælles ikke med i de officielle smittetal her på siden, men SSI arbejder på at få dem med i den løbende rapportering.