Coronavirus

Danmark har nu registreret over 1000 døde med covid-19

Antallet af indlagte med covid-19 er nu højere end nogensinde under pandemien.

Med fredagens opgørelse fra Statens Serum Institut har Danmark rundet et trist hjørne i coronapandemien.

15 smittede er registreret døde siden torsdag, og over 1000 danskere har nu mistet livet, mens de var smittet coronavirus – 1007 i alt.

Dødstallene har siden søndag ligget mellem 10 og 16 per døgn. Ikke siden pandemiens begyndelse i april har vi oplevet bare to sammenhængende dage med tocifrede dødstal.

Smitten stiger, men vaccinen er på vej

Dagens kedelige milepæl kommer efter en periode, hvor smitten i Danmark er steget kraftigt.

Siden torsdag er 4508 blevet testet positive for covid-19, og det samlede antal af indlagte (568) er det højeste i Danmark, siden pandemien kom til landet.

Især i hovedstadsområdet er smitten i en vældig vækst, og regionens sygehuse har kunnet se antallet af coronaindlæggelser stige med næsten 60 procent på blot fem dage.

Men selvom tallene er mørke, lysnes håbet med coronavaccinen. Fredag meldte regeringen ud, at den forventer, at mellem 200.000-250.000 danskere vil være vaccineret i løbet af de to første måneder af 2021.

Det fortæller sundhedsordfører i det socialdemokratiske regeringsparti, Rasmus Horn Langhoff, til TV 2.

- I takt med at vaccinerne kommer ind, kommer vi til at vaccinere flere. Alle kommer til at få tilbud om en gratis og frivillig vaccine, siger han.

I løbet af første halvdel af 2021 vil regeringen forsøge at få vaccineret alle sårbare såvel som personer, der arbejder med sårbare, lyder det fra ordføreren.

I denne artikel kan du læse mere om den danske vaccineplan og følge med i, hvilke lande der er begyndt at vaccinere deres befolkninger.