Coronavirus

Stigning på 60 procent i antallet af indlæggelser i Region Hovedstaden

Næsten halvdelen af ikke-akutte behandlinger er udskudt for at gøre plads til coronapatienter.

De seneste fem dage har der været en stigning på knap 60 procent i antallet af indlæggelser med coronapatienter på sygehusene i Region Hovedstaden.

Onsdag morgen er der 260 indlagte på regionens seks hospitaler, og det er en stigning fra 166 for bare fem dage siden. Det viser en opgørelse på Region Hovedstadens hjemmeside.

Der er onsdag 32 patienter på intensiv, hvilket er en stigning fra 23 patienter for fem dage siden.

- Det går stærkt og afspejler pandemien, som den er netop nu, siger Nanna Reiter, overlæge på Bispebjerg Hospital og uddyber, at der gennem længere tid har været pres på de medicinske afdelinger.

- Derfor er det også en naturlig konsekvens, at man må fordele ressourcerne bedst muligt, dels fordi der er patienter med covid-19, dels fordi der også er smitte lokalt på afdelingerne med sygemeldt frontpersonale, siger Nanna Reiter til TV 2.

Forsøger at undgå lukning af planlagte behandlinger

Tirsdag besluttede Region Hovedstaden at udskyde 40 procent af de ikke-akutte behandlinger, så der er plads til et stigende antal indlagte.

- Vi vil gerne undgå den massive lukning af planlagte behandlinger, vi havde i foråret, sagde lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger tirsdag i en pressemeddelelse.

- I stedet vil det enkelte hospital se på, hvad der giver mening for deres organisering, så vi kun lukker det nødvendige, sagde hun.

Gør plads til flere coronapatienter

Regionen arbejder med en plan i fire trin, der løbende kan tilpasses, så der bliver plads til flere coronapatienter. Tirsdag gik man op på trin 2.

For at komme på trin 3 skal antallet af indlæggelser op på 300, mens trin 4 er på 360 indlæggelser.

Tallene fra Region Hovedstaden er opgjort onsdag morgen klokken syv.

Dermed kan det tyde det på, at antallet af indlæggelser på landsplan vil være steget, når Statens Serum Institut klokken 14 kommer med sine daglige coronatal.

På landsplan var der tirsdag 439 indlagte, og det tal er til sammenligning steget med 22 procent siden 11. december. 68 af patienterne var på intensiv.

Dermed er der ikke langt op til rekorden fra starten af april, hvor der var 535 indlagte på landets sygehuse.

For intensiv er der dog et stykke op, da det toppede på 153 i begyndelsen af april.