Region Hovedstaden udskyder alle planlagte behandlinger
Coronatropperne stod uden for byen. Nu er de helt sikkert rykket ind. Vi forbereder os på en virkelig kritisk tid, oplyser lægefaglig koncerndirektør.
Region Hovedstaden udskyder nu alle planlagte behandlinger på regionens hospitaler fra mandag og tre uger frem.
Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.
Det sker af hensyn til personalet og patienter, der er syge med covid-19, oplyser lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger:
- Vi står i en nødsituation. Det er nu, vi trykker på den store knap. I går sagde jeg, at det var som om, coronatropperne stod uden for byen. Nu er de helt sikkert rykket ind, og vi er nødt til at udskyde alle de behandlinger, der ikke er akutte og livstruende.
- Smitte og indlæggelse stiger med raketfart
På grund af udviklingen i antallet af indlæggelser, der lige nu går hurtigt, er der onsdag blevet indkaldt til endnu et møde i regionens kriseledelse - det andet møde på samme dag.
Og her blev det altså besluttet at udskyde alle kontroller, behandlinger og operationer, som ikke er tvingende nødvendige frem til 11. januar.
- Vi har på kun tre dage set så store stigninger i indlæggelsestallet, at der desværre ikke er anden vej. Vi forbereder os nu på en virkelig kritisk tid. Jeg kan kun bede til, at vi alle tager restriktionerne alvorligt for at begrænse yderligere smitte - og af respekt for de ansatte i sundhedsvæsenet, som desværre ser ud til at få en rigtig travl jul, siger Dorthe Crüger.
Samme appel lyder fra regionsrådsformanden Sophie Hæstorp Andersen (S), der opfordrer til, at alle i hovedstadsområdet bliver hjemme og dropper alle aftaler, som ikke er helt nødvendige.
- Smitte og indlæggelser stiger med raketfart. Det er nu, vi skal reagere, hvis det ikke skal gå helt galt, oplyser hun.
Prioriterer ressourcerne
Ved onsdagens pressemøde gjorde Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, det også tydeligt, at sundhedsvæsenet er presset i hele landet.
- Man har travlt ude i sygehusvæsenet, og man har svært ved at følge med, sagde han.
Ifølge Brostrøm er det nu et spørgsmål om at prioritere ressourcerne, så sundhedspersonalet kan tage sig af de allermest syge patienter.
Derfor vil en lang række danskere formentlig opleve at få en planlagt operation eller behandling udskudt - måske til engang i det nye år, lød det fra Søren Brostrøm.
- Det er vigtigt at sige, at sundhedsvæsenet ikke er lukket. Sundhedsvæsenet er åbent, men vi prioriterer, så vi kan tage os af de mest kritisk syge.