Coronavirus

Politiet holdt øje med handel i storcentre efter pressemøde

Lange køer og mange mennesker i centrene onsdag aften. Restriktionerne kommer på det værst tænkelige tidspunkt, mener butiksejer.

Med de nye restriktioner skal landets storcentre lukke fra torsdag morgen i et forsøg på at bremse smittespredningen med coronavirus.

Det fik kort efter pressemødet flere storcentre til at udvide åbningstiderne onsdag aften. Det gælder for eksempel kæden Magasin Du Nord, der holder åbent helt til midnat onsdag samt Bruuns Galleri i Aarhus og Waves i Hundige.

Derfor er mange danskere onsdag aften hastet i storcentre landet over for at nå de sidste julegaver, inden landet lukker ned.

Allerede kø og mange mennesker

Det gælder for eksempel i storcentret City 2 i Taastrup.

Med de nye restriktioner skal landets storcentre lukke fra torsdag morgen i et forsøg på at bremse smittespredningen med coronavirus. Det fik kort efter pressemødet flere storcentre til at udvide åbningstiderne onsdag aften.

Her fortæller pædagogmedhjælper Anne Møller Kristensen til TV 2 onsdag aften, at hun blev presset, da hun hørte om de nye restriktioner.

- Vi havde ikke nået at købe julegaver, så det var bare afsted i en fart, siger hun og fortæller, at der i de fleste butikker allerede er lang kø og mange mennesker.

Også i Lyngby Storcenter møder TV 2 flere danskere, der er hastet ud af døren for at nå det hele, inden nedlukningen bliver en realitet resten af året.

I storcentret Rødovre Centrum oplyser butikkerne desuden, at de i dag har oplevet en lige så travl dag som på en normal decemberdag før coronakrisen.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi oplyser man, at politiet vil være til stede i og ved kredsens storcentre for at sikre, at restriktionerne overholdes. Det samme oplyser vagtchefen ved Fyns Politi til TV 2.

Butiksejer: - Det er lidt uoverskueligt lige nu

For mange butikker og storcentre kommer nedlukningen på det værst tænkelige tidspunkt - nemlig midt i julehandlen.

Det gælder også for Lars Skinbjerg, indehaver af to butikker i Rosengårdscentret i Odense. Ifølge ham er der mange butikker, der nu vil brænde inde med et stort varelager, der var indkøbt til julehandlen, og som bliver svært at komme af med.

- Jeg tror, der er rigtig mange butiksejere, der nu går i tænkeboks. Det hele er lidt uoverskueligt lige nu, siger han til TV 2.

Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen, bakker op om behovet for restriktioner, men han giver Lars Skinbjerg ret i, at tidspunktet kan blive afgørende for mange virksomheder:

- Det er her i julemånederne, hvor mange virksomheder tjener penge, siger han.

Han mener, at nedlukningen vil "komme til at koste dyrt og få dystre konsekvenser".