Coronavirus

Over 1800 testet positive i sundhedsvæsenet på en uge

Myndighederne forventer, at vi inden for få dage vil overskride det hidtil højeste antal coronaindlæggelser fra foråret.

Det danske sundhedsvæsen er presset af et stigende antal patienter med coronavirus. Men smitten er ikke kun udbredt blandt patienterne. Også et stigende antal medarbejdere er smittede.

I sidste uge blev 1808 personer blandt sundhedspersonalet testet positive for coronavirus. En stigning på 72 procent i forhold til ugen før.

Det oplyser sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde onsdag aften.

- Smitten er overalt i vores samfund. Den er også inde på sygehusafdelingerne. Den er også blandt vores hårdtarbejdende sygehuspersonale, siger ministeren.

Region Hovedstaden er særlig hårdt ramt, tilføjer han. Her ligger halvdelen af landets indlagte coronapatienter.

En hale af nyindlæggelser

Det store pres fra coronavirussen fik onsdag Region Hovedstaden til at udskyde alle planlagte behandlinger, der ikke er akutte og livstruende, fra mandag og tre uger frem.

Det var også onsdag, at Danmark oplevede den hidtil højeste stigning i antal indlæggelser på én dag, da antallet steg fra 439 til 493.

Statsminister Mette Frederiksen kalder indlæggelsestallet "alarmerende højt".

Ifølge sundhedsministeren forventer myndighederne nu, at vi inden for få dage vil overskride det hidtil højeste antal coronaindlæggelser. Det var 1. april, hvor 535 coronapatienter var indlagt på de danske hospitaler.

- Smitten stiger i hele Danmark, og vi ved, at den trækker en hale efter sig af nyindlæggelser, lød det fra Magnus Heunicke.

Forinden havde statsminister Mette Frederiksen (S) understreget, at situationen er alvorlig.

- Jeg er - for at sige det ærligt - dybt bekymret for, hvordan det kommer til at gå i de kommende vintermåneder, som meget vel kan gå hen og blive den allersværeste tid i vores fælles kamp mod corona, sagde hun.

Lukker butikker

Derfor annoncerede hun også en række nye landsdækkende restriktioner. Restriktioner, der betyder, at Danmark ”reelt lukker ned” fra 25. december til 3. januar.

Det vil sige, at alle butikker med undtagelse af apoteker og dagligvarebutikker skal lukke i den periode. Og allerede fra i morgen tidlig, torsdag, lukker alle landets storcentre.

Desuden skal de liberale erhverv lukke fra mandag 21. december. Det er eksempelvis frisører, massører og køreskoler.

Mandag bliver de elever, der er tilbage i skolerne, også sendt hjem. I forvejen var alle skoleelever fra 5. klasse og opefter sendt hjem.