Coronavirus

Borgere forsømmer at afbestille test

Tirsdag var der flere end 800, som ikke mødte frem til coronatest på et enkelt testcenter. Det belaster systemet, siger udvalgsformand.

Først kø ved telefonen for at få en tid på coronaproever.dk. Og så mere kø ved testcenteret.

Det er realiteten for tusindvis af borgere, som i disse dage forsøger at blive testet for coronavirus.

Men mange udebliver fra den tid, de har fået. Og det er med til at belaste systemet, siger Line Ervolder, formand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, til TV 2.

- Når man ikke afbestiller sin tid, optager man plads i systemet. Og så vil de, der kommer igennem og gerne vil booke en tid for covid-19, komme til senere, end der reelt er mulighed for, siger Line Ervolder.

800 undlod at komme til test

Tirsdag var der 800 tider på Vingelodden i København, hvor folk undlod at afbestille. Det betyder imidlertid ikke, at færre mennesker bliver testet, men at flere bliver testet, som ikke har bestilt tid.

- Folk dukker bare op og stiller sig i kø. Og der har da været mange tilfælde, hvor folk er blevet testet uden at have tid, det anerkender vi. Men vi prøver at undgå det, for så sander systemet til, siger Line Ervolder.

Pointen med reservation af testtider er at sprede prøverne ud over alle testcenterets åbningstider. Så når en større del af de testede er personer uden reservation, så bidrager det til de meget lange køer på de mest populære tidspunker.

Et andet problem er, at det kan afskrække nogle mennesker fra at blive testet, hvis de først kan reservere en tid om mange dage. Det kunne blive afhjulpet, hvis folk afbestilte deres tid i stedet for at blive væk.

- Man kan jo sagtens forestille sig, at nogen ville kunne nå en test inden arbejdet på et tidspunkt, hvor der ikke er lang kø. Men så gør man det ikke, fordi der ikke er ledige tider, siger Line Ervolder.

Giv sin testtid til en anden, hvis ikke du skal bruge den! Rigtigt mange borgere glemmer at afbestille deres testtid,...

Posted by Region Hovedstaden on Tuesday, December 15, 2020

Nye lyntests aflaster systemet

Tirsdag var der svar på 89.786 coronatest. Af dem blev 3,33 procent registreret positive for covid-19.

Det er en smule under niveauet mandag. Her var blev der fundet 3337 smittede, hvilket var rekordhøjt. Det var 3,50 procent af testsvarene.

Siden weekenden har det været muligt at få en gratis lyntest for covid-19 hos Falcks teststeder. Disse tal indgår ikke i SSI's opgørelse.

Falck har det seneste døgn testet 8959 personer med lyntest og fundet 357 positive tilfælde.