Coronavirus

Alle skolebørn i Danmark sendes hjem

Også børn op til 5. klasse sendes hjem, ligesom også fritidstilbud må lukke frem til 3. januar.

Alle skoleelever, der ikke allerede er sendt hjem og undervises digitalt, sendes hjem fra 21. december.

Det gælder også for fritidstilbud.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S) ved pressemødet onsdag aften.

De nye restriktioner gælder som udgangspunkt frem til 3. januar.

For en uge siden blev skolebørn fra 5. klasse og opefter sendt hjem på grund af den stigende smitte med coronavirus i samfundet. Nu udvides restriktionerne altså til at gælde alle skolebørn.

Brug for pasning over jul

Daginstitutioner blev ikke nævnt med et ord på pressemødet, men ifølge børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, er der brug for, at de mindste børn kan blive passet over julen.

Ifølge ministeren har sundhedsmyndighederne vurderet, at det er "forsvarligt og vigtigt, at de børn, der har brug for pasning hen over julen, kan blive passet."

- Vi har sådan brug for jer til at tage jer godt af de børn, der har brug for pasning henover julen. Jeg vil gå mange mil for, at I får så høj grad af tryghed omkring det som muligt, skriver Rosenkrantz-Theil på sin Facebook.

En reel nedlukning af Danmark

Foruden at hjemsende alle skolebørn skal også detailhandlen lukke ned fra 25. december, mens liberale erhverv - frisører med mere - skal holde lukket fra 21. december.

Allerede fra torsdag morgen lukker alle storcentre, indkøbsmagasiner og arkader også. Der er ifølge Mette Frederiksen tale om en reel nedlukning af Danmark frem til 3. januar.

Ved pressemødet lød det desuden fra statsministeren, at hele Danmark nu er på risikoniveau fire i myndighedernes varslingssystem.

Hidtil har kun Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Midtjylland været på niveau fire. Men nu omfattes også de sidste to regioner - Region Nordjylland og Region Syddanmark.

- Situationen med corona udvikler sig, og den er desværre meget alvorlig. Tallene er rekordhøje, sagde Mette Frederiksen.