Samfund

Anmelder storroser prisvindende 'Druk': - Gode chancer for at vinde en Oscar

Kåringen af Thomas Vinterbergs 'Druk' som Bedste Europæiske Film kaldes en total triumf af anmelder og chefredaktør på filmmagasinet Ekko.

Den danske film 'Druk' vadede i priser, da årets European Film Awards i aftes blev uddelt.

Filmen vandt fire priser og blev kåret til Bedste Europæiske Film.

Claus Christensen, der er anmelder og chefredaktør på filmmagasinet Ekko, er henrykt over den danske films succes ved European Film Awards, der er det europæiske svar på Oscar-uddelingen.

- Det er ikke bare en sejr, det er en totalt triumf. At en dansk film i den grad rydder bord, det har vi nærmest ikke set før, siger han til TV 2.

Med den her pris og det publikumstække, som filmen har, har 'Druk' gode chancer for at vinde en Oscar

Claus Christensen, anmelder og chefredaktør på filmmagasinet Ekko

Gode Oscar-chancer

Filmanmelderen kalder 'Druk' for en livsbekræftende og glad film, der skiller sig ud i forhold til andre prisvindende film.

For det er typisk mere mørke og dystre film, der triumferer.

Claus Christensen mener, at filmen er original og rammer perfekt ind i den nuværende, dystre tidsånd, som samfundet er ramt af under coronapandemien.

- Den taler til fællesskabet og modet til at leve og være til stede her og nu, siger filmanmelderen.

- Det eneste, der gav mening, var at fortsætte, siger instruktøren.

Han mener, at Thomas Vinterberg skriver sig ind i rækken af de største europæiske instruktører med filmen 'Druk', som ifølge Claus Christensen har verdensklasse.

Ifølge Ekkos chefredaktør kan prisregnen over filmen meget vel fortsætte i 2021 - også på den største scene af dem alle.

- Med denne her pris og det publikumstække, som filmen har, har 'Druk' gode chancer for at vinde en Oscar, siger Claus Christensen.

Filmanmelder: - Vejen er banet

Ann Lind Andersen, der er filmanmelder og filmjournalist, spår ligesom sin kollega, at 'Druk' har gode chancer for at løbe med en Oscar.

- Vejen er banet frem mod en Oscar-nominering. Og min forudsigelse har siden i sommer været: Jeg tror, at den vinder en Oscar også, siger hun til TV 2.

Næste års Oscar-prisuddeling afholdes 25. april i Hollywood, Los Angeles.

Fra 1. december vurderer Oscar-akademiet de indstillede film, hvorefter der 9. februar annonceres en shortlist på ti film.

15. marts bliver de fem endelige Oscar-nomineringer afsløret i kategorien Bedste Internationale Film.

Oscarbud i 2014

'Druk' blev indstillet som det danske bud på en Oscar-nominering til prisen Bedste Internationale Film af den danske Oscar-komité i slutningen af november.

- Jeg er stolt over at skulle ud og repræsentere Danmark endnu en gang, og jeg glæder mig til det, udtalte Thomas Vinterberg på baggrund af udvælgelsen.

Thomas Vinterbergs har tidligere med filmen 'Jagten' været indstillet som det danske bud på en Oscar. Det skete i 2014.

Filmen blev Oscar-nomineret som én af fem internationale film, men endte ikke med at løbe med den eftertragtede pris.