Coronavirus

Overblik: Her er kommunerne med skærpede restriktioner

Antallet af kommuner med skærpede restriktioner hæves med 31. Det oplyser sundhedsministeren på et pressemøde.

Onsdag trådte skærpede restriktioner i kraft i 38 af landets kommuner, og nu udvider regeringen de skærpede restriktioner til yderligere 31 kommuner.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke torsdag eftermiddag på et pressemøde.

Nu har regeringen præsenteret en udvidelse af den delvise nedlukning, så den kommer til at gælde i yderligere 31 kommuner fra fredag klokken 16. Restriktionerne gælder ligesom i de øvrige 38 kommuner til 3. januar.

Fra fredag kommer de skærpede restriktioner til at dække Region Hovedstaden eksklusiv Bornholm, hele Region Sjælland, hele Region Midt samt Aalborg, Odense, Vejle, Fredericia og Middelfart.

Hjemmearbejde og hjemsendte børn

De skærpede restriktioner betyder blandt andet, at skoleelever fra 5. klasse og opefter er sendt hjem og skal undervises digital, og at restauranter, teatre, spillesteder, museer, biografer og biblioteker skal holde lukket.

Restauranter kan dog servere takeaway.

Offentlige arbejdsgivere er blevet opfordret til at hjemsende alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, og private arbejdsgivere opfordres også "kraftigt" til at hjemsende medarbejdere, hvis det er muligt.

Her er restriktionerne, der onsdag trådte i kraft for de første 38 kommuner, og som nu kommer til at gælde yderligere 31 kommuner:

  • Alle restauranter og barer lukker. Der må dog stadig sælges takeaway ud af huset.
  • Kulturinstitutioner, teatre, spillesteder, museer, biografer og biblioteker skal lukke indendørsarealer.
  • Alle skolebørn fra femte klasse og opefter sendes hjem og skal undervises digitalt. Det gælder også studerende på voksenuddannelser samt kursister.
  • Offentlige arbejdsgivere opfordres til at hjemsende alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner. Private arbejdsgivere opfordres også "kraftigt" til at hjemsende medarbejdere, hvis det er muligt.
  • Svømmehaller, fitnesscentre og lignende skal holdes lukket.
  • Indendørs idræts- og foreningsliv lukkes ned. Professionel idræt er undtaget.
  • Indendørsarealer i forlystelsesparker, zoologiske haver, akvarier og lignende skal holde lukket for offentligheden.