Coronavirus

Sundhedsordførere indkaldt til møde – nye restriktioner kan være på vej

Folketingets sundhedsordførere er indkaldt til møde torsdag.

Rettelse: Det har tidligere fremgået af denne artikel, at coronafølgegruppen, der er indkaldt til møde torsdag, blandt andet består af repræsentanter for Kommunernes Landsforening. Der er ifølge TV 2s oplysninger i stedet tale om Folketingets coronafølgegruppe, der består af partiernes sundhedsordførere.

Der kan være nye restriktioner på vej allerede torsdag for at stoppe smitten med coronavirus i Danmark.

Folketingets sundhedsordførere er indkaldt til møde torsdag klokken 11.45. Det bekræfter sundhedsordfører for de radikale, Stinus Lindgreen, over for TV 2.

Allerede onsdag aften erfarede TV 2s politiske redaktør Troels Mylenberg, at Folketingets coronafølgegruppe skulle mødes torsdag formiddag.

- Det plejer at indikere, at der er nye restriktioner på vej i en eller anden form, siger han.

Ifølge ham kan det for eksempel betyde, at de nye restriktioner, der netop er indført i 38 kommuner, nu bliver indført i flere kommuner.

- Tilsyneladende har det vist sig nødvendigt allerede i morgen at meddele om nye restriktioner. Vi forventer, der kommer restriktioner i en eller anden form, siger Troels Mylenberg.

Mandag præsenterede regeringen nye restriktioner i 38 kommuner, fortrinsvis i Københavns-området, men også i Odense og Aarhus samt Vordingborg og Helsingør. Restriktionerne trådte i kraft onsdag.

Blandt andet er skoleelever fra 5. klasse og opefter sendt hjem og modtager undervisning digitalt, og restauranter, teatre, spillesteder, museer, biografer og biblioteker er lukket. Offentlige arbejdsgivere er blevet opfordret til at hjemsende alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, og private arbejdsgivere opfordres også "kraftigt" til at hjemsende medarbejdere, hvis det er muligt.

Sundhedsordfører: For tidligt med yderligre restriktioner

Per Larsen, der er sundhedsordfører for konservative, mener, at man i regeringen bør overveje at se effekten af onsdagens restriktioner, før man skærper dem yderligere eller tilføjer nye.

- Det kommer bag på mig, at vi allerede nu skal snakke om potentielle nye restriktioner, men vi ser jo stærkt alarmerende smittetal, siger han.

Per Larsen er af den overbevisning, at smittetallene i hovedstadsområdet har været for høje siden oktober, og at det er mangel på indgriben, der fører til, at der nu indføres hårde restriktioner i flere etaper.

På trods af de stigene smittetal mener sundhedsordføreren ikke, at det er nødvendigt at brede restriktionerne ud til andre kommuner end de, der er hårdest ramt.

- Når man har kommuner, hvor smitten er meget lav, som eksempelvis flere steder i Nordjylland, så er der ingen grund til at gøre mere der, siger Per Larsen.

Han opfordrer samtidig til, at danskerne tager coronasmitten ganske alvorligt og står sammen for at bringe smitten ned.

- Vi risikerer jo restriktioner som lukkede kommunegrænser eller en Storebæltsbro, der lukker frem til jul. Vi er nødt til alle sammen at tage hensyn, ellers får vi ikke den jul, vi alle går og håber, slutter han.

Der blev onsdag registreret 2558 nye tilfælde af coronavirus i Danmark.