Coronavirus

2558 nye smittede med coronavirus i Danmark

De seneste 24 timer er 91.417 blevet testet, og tre personer er døde med coronavirus.

Der er registreret 2558 nye tilfælde af coronavirus i Danmark det seneste døgn.

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut klokken 14.

Dagens smittetal er det højeste, der er registreret på 24 timer. Der er testet 91.417.

51 personer er blevet indlagt. Det samlede antal indlæggelser faldet med 5 til 349, hvoraf 39 er på intensiv, og 26 er i respirator.

På høje tid med nye restriktioner, mener ekspert

Dagens smittetal ligger på et stabilt omend alt for højt niveau. Sådan lyder reaktionen fra professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet Hans Jørn Kolmos.

- Antallet af nye smittetilfælde viser med al tydelighed, at det er på høje tid, at vi har fået indført nye restriktioner i landet, siger han.

Han påpeger, at dagens rekordhøje smittetal skal tages alvorligt, men at man også skal holde sig for øje, at der er testet markant flere det seneste døgn sammenlignet med det foregående. Således var testgrundlaget 77.373 tirsdag, mens det tal i dag lå på 91.417.

Professoren er af den overbevisning, at de nye tiltag for at bremse smittespredningen kommer til at virke, men at vi skal helt frem til juledagene, før vi ser en egentlig effekt.

- Når vi når så langt, er det op til regeringen at tage stilling til, om restriktionerne skal lempes eller skærpes, men jeg forventer, at vi kommer til at se en effekt, siger Hans Jørn Kolmos.

Nye restriktioner i 38 kommuner

Regeringen offentliggjorde mandag planen for en ny delvis nedlukning af landet for at imødekomme smittespredningen af coronavirus i Danmark.

I dag trådte de skærpede restriktioner i 38 af landets kommuner i kraft.

Restriktionerne betyder blandt andet, at de ældre skoleelever igen skal undervises hjemme, og at restauranter ligesom i foråret nu igen kun må servere mad ud af huset.