Coronavirus

Kunder væltede ind hos fitnesscenter efter pressemøde, og det får ekspert til at advare

Hvis folk fra nedlukkede kommuner ikke respekterer de nye anbefalinger, kan det resultere i en endnu større nedlukning, siger ekspert.

Anbefalingen syntes ellers rimelig klar på regeringens pressemøde mandag:

Er ens egen kommune ramt af nedlukninger, skal man ikke tage på eksempelvis restaurant eller i fitnesscenter i de åbne kommuner.

Alligevel væltede det efter pressemødet ind med nye fitness-medlemmer hos Fitness Lab i Ringsted.

De nye medlemmer kom primært fra københavnsområdet, der som bekendt er ramt af de lokale nedlukninger.

- Det begyndte bare at vælte ind med medlemmer. Jeg kunne se, at efter 10 minutter var der kommet omkring 20 nye indmeldelser, siger Abdel Rahman al-Ramahi, der er ejer af Fitness Lab i Ringsted, til TV 2 ØST.

I alt nåede 200 personer at tilmelde sig centeret mandag. På en normal dag får centeret et sted mellem to til seks nye medlemmer, fortæller ejeren til TV 2.

Abdel Rahman al-Ramahi ønsker ikke, at hans center skal være epicenter for spredning, så han har valgt at afvise alle nye kunder, der ikke kan fremvise et sygesikringsbevis fra en restriktionsfri kommune.

Det samme har Horsens Crossfit valgt at gøre, fortæller ejer Tine Borup til TV SYD. Her er det især kunder fra Aarhus, som er interesserede i at rykke deres motionering til Horsens.

Kan ramme hele landet, siger professor

Mandag kunne TV 2 berette om, at en restaurant i Middelfart efter pressemødet blev kimet ned af særligt københavnere, der ønskede at spise ude.

Fortsætter denne tendens, kan det ende med at koste samtlige danskere muligheden for at nyde bylivet, siger professor i mikrobiologi ved SDU Hans Jørn Kolmos.

- Hvis folk snyder på vægten og går over til besøgskommunen og opfører sig, som de plejer, så vil smitten jo sprede sig derovre.

- Så bliver myndighederne jo nødt til at rulle restriktionerne fra de 38 kommuner ud over hele landet. Og så lukker hele landet ned, siger han til TV 2.

Derfor mener professoren, at det er op til folk at vise ansvarlighed nu, så vi kan begrænse smitten.

Flere danskere kan blive ramt, siger statsministeren

En lignende udmelding kom fra statsminister Mette Frederiksen (S) efter tirsdagens spørgetime i Folketinget.

Hun synes, at sundhedsmyndighedernes anbefaling er ”meget, meget klar” på området, sagde hun til TV 2.

- Hvis du bor i en af de 38 kommuner og rejser til en anden kommune, skal man overholde de restriktioner, der gælder i ens hjemmekommune.

Hun opfordrer til, at danskerne viser samfundssind og sammenhold.

- Det vil sige, at man ikke skal tage ud og gå på restaurant eller i fitnesscenter. Den anbefaling er så klar, at jeg synes, den er svær at misforstå, lød det fra statsministeren.

Overholder folk ikke de nye anbefalinger, kan det betyde yderligere stramninger af reglerne, sagde Mette Frederiksen.

- Så må vi være ærlige at sige, at hvis ikke det, vi gør nu, er nok til at få smitten ned, så får vi behov for yderligere restriktioner, som kommer til at ramme endnu flere danskere, lød beskeden.

De nye restriktioner i de 38 kommuner vil gælde fra 9. december til og med 3. januar.