Coronavirus

Frederiksbergs skoler hårdt ramt af coronavirus: Det er regeringens ansvar at handle

9 ud af 11 skoler på Frederiksberg er ramt af coronavirus og har delvist måttet lukke ned for undervisningen.

Klokken 09.00 mandag morgen er Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K), og 37 andre borgmestre indkaldt til virtuelt møde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Mødet handler om nye, strammere coronarestriktioner, og selvom Simon Aggesen afventer en decideret orientering fra ministeren, har han et ønske til indholdet.

- Det er oplagt at se primært på skolerne, og der hvor skoleeleverne og deres forældre mødes - altså fritidsaktiviteterne, siger Simon Aggesen til TV 2.

Mange elever hjemsendt

Frederiksberg har i skrivende stund det ottende højeste incidenstal i landet, hvilket defineres som antal syge per 100.000 indbyggere.

De 374 Frederiksberg-borgere, der netop nu er smittede med coronavirus, skal primært findes blandt unge i alderen mellem 10 og 29 år og deres forældre, oplyser borgmesteren.

Ifølge Simon Aggesen er coronasmitten ikke eksploderet på kommunens 11 skoler, men rigtig mange elever skal sendes hjem, når der konstateres smitte.

Det skyldes, at flere lærere er sendt i isolation, og derfor er der ikke lærerkræfter nok til at udføre undervisningen.

Lindevangsskolen er hårdt ramt af coronavirus, og mere end 250 elever er for nuværende hjemsendt.

I alt er 9 ud af 11 skoler i Frederiksberg Kommune ramt af coronavirus og har delvist måttet lukke ned for undervisningen, siger borgmesteren.

Regeringens ansvar

Selvom smitten er høj blandt børn i skolealderen på Frederiksberg, skal skolevæsenet ifølge Simon Aggesen ikke stå alene med de nye restriktioner.

- Når nu regeringen går i gang med at lave restriktioner, så er det vigtigt, man ikke alene tager fat i skolerne. Man skal også kigger på andre steder i samfundet, hvor elever i de her aldersgrupper mødes på tværs. For ellers får vi ikke smitten helt ned, siger Simon Aggesen.

På trods af det høje smittetryk i kommunen har Frederiksberg ikke valgt at lukke ned for fritidstilbud for børn og unge, som både Herlev og Vordingborg gjorde i sidste uge.

- Det er regeringen, der skal tage det ansvar og træffe den beslutning, siger Simon Aggesen og tilføjer:

- På Frederiksberg har vi gjort os meget umage med ikke at overimplementere, men rent faktisk at følge retningslinjerne og gøre det præcist og hurtigt.

Delvis nedlukning

Statsminister Mette Frederiksen (S) har proklameret, at der mandag på et pressemøde vil blive præsenteret yderligere coronastramninger i flere dele af samfundet.

Hun har på forhånd kaldt det for en "geografisk, målrettet og delvis nedlukning".

Inden de 38 borgmestre bliver orienteret om restriktionerne, har regeringen indkaldt sundhedsordførerne i Folketinget til orientering om coronasituationen i Danmark klokken 08.15