Coronavirus

Forlystelsespark og Zoologisk Have holder åbent trods coronarestriktioner

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Mens nogle steder fortsætter med at holde åbent året ud, er meldingen stadig uklar fra en af landets største forlystelsesparker.

De nye, strammere coronarestriktioner betyder blandt andet, at det fra på onsdag er slut med at gå på bar, på restaurant og tage i fitnesscentre for en stor del af danskerne.

Men nedlukningen kommer ikke til at stå i vejen for, at folk kan gå en tur i abeburet eller få et sug i maven i en rutsjebane.

For flere steder i landet er meldingen, at man holder åbent over julen.

Åbent i Aarhus

Julen fortsætter blandt andet i Tivoli Friheden i Aarhus, skriver Århus Stiftstidende.

Den århusianske forlystelsespark ser ikke restriktionerne som en forhindring, blandt andet fordi en stor del af aktiviteterne i parken foregår udendørs, fortæller Tivoli Frihedens marketingschef Morten Palm Andersen.

Tivoli Frihedens telefoner har glødet i timerne efter de nye restriktioner, fortæller han til TV 2 Østjylland.

- Vi har fået hundredevis af opkald fra folk, der har ringet og spurgt, om de kan komme i Friheden. Og det kan de altså godt, siger Morten Palm Andersen

Men indendørs aktiviteter og restauranter i parken bliver lukket ned fra på onsdag - det gælder blandt andet et hjemsøgt hus og en 5D-biograf.

Parken kan stadig holde åbent, fordi man i de nye retningslinjer, som blev præsenteret mandag, kun nævner indendørs arealer i forlystelsesparker og zoologiske haver.

Covid-træt, men lettet direktør

Dermed kan også Københavns Zoo holde næsten helt åbent, og det glæder den administrerende direktør, Jørgen Nielsen. Andet ville have været en skam, mener han.

- Vi har sat Zoo op til jul, og derfor havde det været ærgerligt, hvis vi ikke kunne vise vores gæster det. Men havde vi fået et påbud om, at vi skulle lukke det hele ned, så havde vi gjort det, siger han til TV 2 Lorry.

Da restriktionerne blev strammet i foråret, lukkede Zoologisk Have ned. Og selvom haven igen er åben, og antallet af gæster er "meget langt under niveau", ville det ikke være kommet bag på ham, hvis der var blevet varslet en hård nedlukning.

- Vi er efterhånden der, hvor vi forholder os til tingenes udvikling og reagerer derefter. Vi er alle sammen covid-19-trætte, siger Jørgen Nielsen.

Tivoli tvivler

Hos en af Danmarks ældste forlystelsesparker, Tivoli i København, er meldingen lige nu, at man endnu ikke har besluttet, hvordan man vil fortolke restriktionerne.

- Tivoli afventer at se de endelige formuleringer i bekendtgørelsen og et ekstraordinært bestyrelsesmøde mandag aften. Herefter kommer Tivoli med en udmelding i løbet af tirsdagen, fortæller pressechef Torben Plank til TV 2.