Samfund

Her er Danmarks rigeste - Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen topper listen

Seks danskere er ifølge Bloomberg blandt verdens 500 rigeste. Øverst af dem troner Anders Holch Povlsen.

Anders Holch Povlsen, der direktør i modekoncernen Bestseller, som blev grundlagt af hans forældre, er nu Danmarks rigeste mand.

Ifølge Bloomberg har Bestseller-ejeren en anslået formue på 53,2 milliarder kroner, hvilket gør ham til verdens 254. rigeste person.

Dermed er han lige akkurat krøbet over Niels Louis-Hansen på listen. Han er nummer 255 med en formue på 53,1 milliarder kroner. Niels Louis-Hansen er arving til medicoselskabet Coloplast, som han ejer en femtedel af.

Listen opgøres blandt andet ud fra viden om ejerandele i selskaber og udviklingen på de finansielle markeder. Formuen er derfor ikke en, som Anders Holch Povlsen har stående i banken.

Holch Povlsens formue er vokset med milliarder

Trods coronakrisen har Anders Holch Povlsen ifølge Bloomberg kunnet se sin anslåede formue vokse med 13,8 milliarder kroner i år.

I regnskabsåret til og med august leverede Bestseller, der står bag mærker som Jack & Jones og Vero Moda, trods krisen et overskud før skat på 776 millioner kroner.

Anders Holch Povlsen er også medejer af den online dagligvarebutik nemlig.com, som også har haft et godt år. Flere kunder har valgt den online handel til under coronakrisen, og i deres seneste regnskab kunne firmaet melde om et overskud på 13 millioner kroner. Det er første gang, online-supermarkedet har sorte tal på bundlinjen siden stiftelsen i 2010.

Over for Jyllands-Posten Finans ønsker Bestseller-direktøren ikke at kommentere den nye plads på listen.

- Det er papirpenge. Vi har været op og ned ad sådanne lister masser af gange, siger han til mediet.

I alt seks danskere er på Bloombergs liste over verdens 500 rigeste personer. Der er dog et stykke vej fra Danmarks rigeste til verdens rigeste på listen. Øverst på listen ligger Jeff Bezos, der har grundlagt webshoppen Amazon. Hans formue anslås at være svimlende 1159,8 milliarder kroner.

Danmarks rigeste

 1. Anders Holch Povlsen

  Med 53,2 milliarder kroner i anslået formue er Anders Holch Povlsen Danmarks rigeste. På verdensplan er han nummer 254 på Bloombergs liste.

 2. Niels Louis-Hansen

  Niels Louis-Hansen er ikke en mand, der selv meget optræder i medierne. Men som arving til en femtedel af medicoselskabet Coloplast rækker hans formue til en andenplads på listen over Danmarks rigeste. Hans formue anslås til at være 53,1 milliarder kroner. 

 3. Kjeld Kirk Kristiansen

  Kjeld Kirk Kristiansen er barnebarn af Legos grundlægger og tredje generations ejer af Lego-koncernen. Bloomberg estimerer hans formue til at være på 43,6 milliarder kroner.

 4. Agnete Kirk Thinggaard

  Agnete Kirk Thinggaard er datter af listens nummer tre, Kjeld Kirk Kristiansen. Ifølge Bloomberg er hendes formue på 42,2 millarder kroner. Ud over at være erhvervskvinde, så rider hun også dressur på professionelt plan og deltog i OL i Rio i 2016.

 5. Thomas Kirk Kristiansen

  Thomas Kirk Kristiansen er ligeledes barn af Kjeld Kirk Kristiansen, og fungerer som Legos bestyrelsesformand. Hans formue anslåes, ligesom søsterens, til at være 42,2 milliarder kroner. 

 6. Sofie Kirk Kiær Kristiansen

  Som navnet antyder også en del af Lego-familien og Kjeld Kirk Kristiansens datter. Ligesom hendes søskende anslås hendes formue at være på 42,2 milliarder kroner. Legoarvingen er godsejer og bor til dagligt med sine børn på Klelund Jagtslot.