Mink-sagen

Pamela Anderson sender Mette Frederiksen brev om minkavl

Hollywoodstjernen har tidligere skrevet til både Lars Løkke Rasmussen og dronning Margrethe.

Baywatch-stjernen Pamela Anderson blander sig nu i den danske minkdebat.

Hollywood-skuespillerinden har på vegne af dyrevelfærdsorganisationen Peta skrevet et brev til den danske statsminister Mette Frederiksen, hvori hun beder om at gøre minkavl forbudt i Danmark fremover.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Som mange folk rundt omkring i verden var jeg alarmeret over nyheden om, at en ny muteret type coronavirus, en som kunne få "ødelæggende konsekvenser over hele verden", som du rigtig pointerede, er blevet fundet i mink på danske minkfarme, og at denne type har smittet adskillige mennesker, indleder Pamela Anderson sit brev til den danske regeringsleder.

Hun fortsætter med at udtrykke bekymring for situationen på vegne af den amerikanske dyrevelfærdsorganisation Peta, People for the Ethical Treatment of Animals.

- Som æresdirektør for Peta håber jeg, at du vil svare ved at forbyde minkfarme i Danmark, hvilket ville beskytte den offentlige sundhed og skåne adskillige dyr for elendige liv og en voldelig død.

Tid til at handle

Pamela Anderson har i årevis været talskvinde for Peta og har flere gange poseret i fremstød for organisationen. I brevet til Mette Frederiksen fortsætter hun med at argumentere imod pelsindustrien.

- Selv før den nuværende krise var pels ikke ønsket. Næste alle store designere og detailhandlere, inklusiv Prada, Gucci, Ralph Lauren, Calvin Klein og Giorgio Armani har droppet det. Og lande over hele verden - inklusiv Østrig, Tyskland, Japan, Norge, Schweiz og Storbritannien - har lukket minkfarme. Ingen har brug for minkpels, bortset fra de dyr, som er født med den, lyder det fra skuespillerinden, som slutter brevet med en bøn:

- Nu er det tid til at handle. Jeg beder dig, for alles skyld, forbyd grusomme, farlige minkfarme.

En Megafonundersøgelse foretaget for TV 2 og Politiken 8. november tyder dog på, at danskerne er splittet i spørgsmålet om, hvorvidt det bør forbydes at avle mink i Danmark.

Her svarede 35 procent af de adspurgte, at det skal være helt forbudt at avle mink, mens 48 procent svarer, at farmene skal have lov til at fortsætte deres arbejde efter krisen.

10 dage senere tog fødevareminister Mogens Jensen konsekvensen af den politiske skandale, der fulgte i kølvandet på beslutningen om at aflive alle danske mink, og gik af som minister.

Brev til Løkke og dronningen

Det er i øvrigt ikke første gang, at Pamela Anderson har henvendt sig til de danske myndigheder.

I 2015 skrev hun et åbent brev til den daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, hvori hun bad ham om at trække den danske statsstøtte til Færøerne på grund af drab på grindehvaler.

Og i 2011 gjorde hun dronning Margrethe opmærksom på, at alle pelse betyder, at dyr lider.