Coronavirus

Regeringen udelukker ikke flere restriktioner: Vi vil ikke tøve et sekund

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger på et pressemøde tirsdag, at der kan komme flere restriktioner.

Regeringen er klar til at indføre yderligere restriktioner i blandt andet det storkøbenhavnske område, hvis det viser sig nødvendigt.

Det understregede sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke på et pressemøde tirsdag, hvor der blev indført nye restriktioner i hele Danmark samt specifikke restriktioner for 17 kommuner i hovedstadsområdet samt Helsingør Kommune i Nordsjælland.

- Hvis der bliver en vurdering af, at det bliver nødvendigt med yderligere tiltag i de kommende dage eller uger, vil vi ikke tøve et sekund med at indføre dem, sagde Magnus Heunicke på pressemødet.

Han sagde også at smitten med coronavirus i blandt andet hovedstadsområdet er for høj.

- Vi har for lange smittekæder og vi har for stor samfundssmitte i de her områder, sagde Magnus Heunicke.

Brostrøm: Epidemi under kontrol i Danmark

På pressemødet understregede Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, dog, at sundhedsmyndighederne har kontrol over epidemien.

- Jeg synes, det er værd at holde fast i, at vi i hvert fald i den sidste måned har set et stabilt niveau for epidemien, ganske vist på et højt niveau. Men vi har bevaret kontrollen med epidemien, og det regner jeg også med vi kan gøre fremadrettet med de initiativer, der er meldt ud i dag, sagde Søren Brostrøm.

Foruden de landsdækkende restriktioner, som nu er indført, bliver der indført særlige restriktioner i 17 kommuneri hovedstadsområdet samt en ny testplan i Helsingør Kommune.

Restriktionerne vil gælde fra 7. december og indtil 2. januar 2021.