Coronavirus

1468 nye smittede med coronavirus

Det er et af de højeste tal, som Statens Serum Institut nogensinde har registreret i sine daglige opdateringer, siden pandemien brød ud.

Der er registreret 1468 nye smittede med corona det seneste døgn.

Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Antallet af indlagte på landets sygehuse falder med fem til 254. Af dem behandles 38 personer på intensiv afdelinger, og 24 af dem er i respirator.

Der er derudover ni dødsfald siden mandag.

Antallet af nye smittetilfælde er et af de højeste, som SSI nogensinde har registreret i sine daglige opdateringer, siden pandemien brød ud.

Vacciner ved at blive hastegodkendt

De nye tal kommer samme dag, som kontakttallet i Danmark er steget til 1,1 fra 1,0 i sidste uge.

Og samme dag, som det er kommet frem, at de første danskere formentlig kan vaccineres allerede i januar, da to vacciner er ved at blive hastegodkendt af EU.

I den seneste opdatering oplyser SSI, at der er blevet foretaget yderligere 71.322 prøver for coronavirus.

Sammenholdt med antallet af nye smittetilfælde er det 2,06 procent af testene, der har vist sig positive. Det er den højeste positivprocent de seneste uger.

Pressemøde om restriktioner i dag

Som varslet mandag er regeringen klar med nye restriktioner for de 17 kommuner i hovedstadsområdet, hvor smittetallet stadig er meget højt.

Det sker om kort tid klokken 16.00, fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til TV 2.

TV 2 erfarer, at restriktionerne er fordelt på handel, uddannelser, arbejdspladser, idræts- og fritidsaktiviteter og forsamlinger.

De vil gælde fra 7. december og indtil 2. januar 2021.