Samfund

Stor købelyst har gjort det dyrere at handle bolig

Fra andet til tredje kvartal er boligpriserne steget. Økonom forudser fortsat stigende boligpriser.

Hen over sommeren er det blevet dyrere at købe bolig i Danmark.

På landsplan er boligpriserne således steget fra andet til tredje kvartal. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Mens der for ejerlejligheder har været tale om en prisstigning på 4,2 procent, så har der for sommerhuse og enfamiliehuse været tale om prisstigninger på henholdsvis 3,5 og 3,3 procent.

Det er især et større salg af de forskellige boligtyper, der har været med til at hive prisen op. Med andre ord har en stigende efterspørgsel gjort, at sælgere har kunnet få mere for deres bolig, når de har villet sælge den.

Økonom: Farten vil gå af boligmarkedet

Fremover har Brian Friis Helmer, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, en forventning om, at de gode takter på boligmarkedet vil fortsætte.

Men han bemærker, at tempoet nok kommer til at falde.

- Boligpriserne vil altså stadig stige den kommende tid, da det lave udbud ikke vender lige foreløbigt.

- Vi forventer også, at der fortsat vil blive handlet boliger, men bolighandlen vil komme ned i gear, da køberne ikke har det samme at vælge imellem længere, siger Brian Friis Helmer i en skriftlig kommentar.

Danmarks Statistiks opgørelse er blot en af flere forskellige opgørelser over udviklingen på boligmarkedet. De opgøres forskelligt og giver derfor ikke helt det samme billede.

En analyse har dog vist, at den kvartalsvise udvikling typisk er ret ens.