Coronavirus

998 registreret smittet med corona det seneste døgn

Der skal dog tages højde for, at der er testet betydeligt færre end lørdag.

Der er registreret 998 nye smittede med corona det seneste døgn.

Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Det er et fald fra lørdagens tal, hvor der var registreret 1636 nye smittede.

Dermed blev der lørdag registreret det højeste antal smittede i Danmark, siden coronapandemien startede, men tallene omfattede prøvesvar fra mere end 24 timer og var derfor kunstigt høje. Søndagens tal er derfor tilsvarende lavere.

De seneste coronatal peger i retning af, at der et højt, men stabilt smitteniveau i Danmark, vurderer Christian Wamberg, der er overlæge på intensivafdelingen på Bispebjerg Hospital i København.

- Vi er i en status quo–situation, hvor vi har stort set det samme antal smittede hver dag, men et svagt antal stigende patienter på hospitalerne og på intensiv. Hvis den trend fortsætter, så kommer vi til at få mere travlt på hospitalerne, siger han.

Opgørelse omfatter svar fra mindre end et døgn

Antal testede er faldet betydeligt fra i går. 54.691 personer er testet, hvilket er lavere end de seneste mange uger, men det hænger sammen med, at opgørelsen omfatter svar fra mindre end et døgn.

Andelen af positive test i søndagens opgørelse er på 1,82 procent. Det er den højeste andel i tre uger, men ikke langt fra, hvad der har været i november, hvor tallet har ligget mellem 1,3 og 1,9 procent.

Lørdagens smittetal var baseret på omkring 100.000 prøver, hvilket er det højeste antal under epidemien.

Det har ikke været muligt for Ritzau at få opklaret hos SSI, hvor mange timer henholdsvis lørdagens og søndagens tal er baseret på.

Sygehusenes kapacitet ikke under voldsomt pres

Det nuværende høje antal daglige smittetilfælde skal ses i lyset af, at man tester langt mere omfattende end i foråret. SSI har beregnet, at der ville have været omkring 3000 smittede om dagen, da epidemien toppede i starten af april, hvis man havde kunnet teste 70.000 personer om dagen.

Antallet af indlagte stiger med syv til 256. Indtil videre er sygehusenes kapacitet ikke under voldsomt pres, men flere sygehuse har meldt ud, at de skal til at overveje at aflyse ikke-akutte operationer den kommende tid.