Coronavirus

1323 danskere konstateret smittet med coronavirus

Der er blevet foretaget over 84.000 tests siden torsdag.

1323 personer er det seneste døgn konstateret smittet med coronavirus i Danmark. Det viser de nye tal fra Statens Serum Institut. Torsdag var tallet 1191.

Antallet af konstaterede tilfælde er fundet blandt 84.409 prøver - et så højt antal daglige prøver er ikke set siden 6. november, hvor der blev foretaget 88.080 prøver.

Af de over 80.000 prøver er 18.293 blevet testet for første gang. I alt er over 3,3 millioner danskere nu blevet testet.

- Jeg ser situationen som status quo, så hvis vi kan acceptere niveauet, som det er nu, er der ikke grund til bekymring. Vi tester mange positive, men vi tester også rigtig mange, så positivprocenten er mellem halvanden og to , som den har været ganske længe, siger Christian Wamberg, overlæge på Bispebjerg Hospital, hvor han er ansvarlig for respiratorbehandlingen på intensivafdelingen.

Der har det seneste døgn været yderligere fem dødsfald med covid-19. Dermed har der været i alt 816 dødsfald.

Antallet af indlæggelser er steget med ti personer til 254. 46 er indlagt er intensiv, og heraf er 29 i respirator. Det er seks flere end torsdag.

- Det er svagt stigende, og det er formentlig, fordi patienter ligger ganske længe i respirator, når de først bliver så syge, at de kommer i respirator. Så det tal kan muligvis stige endnu, men så længe det stiger så langsomt, som det gør, ser det ikke ud til, at vi skal være meget bekymrede for det, siger Christian Wamberg.