Samfund

Otte billeder, der løb med opmærksomheden i denne uge

Oversvømmelser, demonstrationer og skæbnesvangre flytninger.

TV 2 har samlet nogle af de billeder, der har gjort indtryk i nyhedsstrømmen i løbet af ugen.

Orkanen Iota

Vandmængderne strømmer ind over byerne i landet Honduras i Centralamerika i forbindelse med orkanen Iota.

Kategori 5-orkanen Iota hærger i øjeblikket i Centralamerika og er skyld i oversvømmelser flere steder. Regionen er i forvejen ved at komme sig efter seneste orkan – Eta – der for to uger siden ødelagde marker, udløste jordskred og dræbte omkring 150 personer i Nicaragua.

Uglen i juletræet

Uglen gik pludselig verden rundt efter den tvungne flytning.

Da det traditionsrige juletræ mandag skulle rejses ved Rockefeller Center i New York, ventede der en overraskelse. En ugle var fulgt med det 23 meter høje grantræ, der blev bragt til Manhattan fra byen Oneonta. Uglen blev reddet fra den uventede flytning og har nu fået navnet Rockefeller.

Skæbnesvanger flyttedag

Flere steder har befolkningen brændt huse ned i byen, før den skulle overrækkes til Aserbajdsjan. Andre har valgt at tage huset med i flytningen.

Tusindvis af mennesker rykkede i løbet af ugen teltpælene op i byen Agdam, da Armenien trak sig fra det første af tre områder, som skal gives tilbage til Aserbajdsjan som en del af fredsaftalen for Nagorno-Karabakh. Og i de næste uger kommer turen til byerne Kalbajar og Lachin.

Valgsvindel og hårfarve

Rudy Giuliani fremsatte en lang række usandheder og udokumenterede påstande om valgsvindel på pressemødet.

Præsident Donald Trumps jurister – med Rudy Giuliani i spidsen – rettede natten til fredag på ny anklager om valgsvindel. Men pressemødet gik ikke som planlagt, og en storsvedende Rudy Giuliani løb med opmærksomheden.

73-års bryllupsdag

Engelske dronning Elizabeth og prins Philip på deres bryllupsdag.

Den engelske dronning Elizabeth på 94 og hendes mand prins Philip på 99 år kunne fredag fejre 73-års bryllupsdag. De sagde ja til hinanden i Westminster Abbey i 1947.

Oprør på Haiti

Ved demonstrationen blev der brændt dæk af i protest mod den siddende præsident.

Demonstranter har gennem ugen marcheret i gaderne i Port-au-Prince på Haiti. Budskabet er en opfordring til præsident Jovenel Moises om at forlade posten efter beskyldninger om korruption.

Opdagelser i Pompeji

Den ene af de fundne var en ung mand, som formentligt var tjener eller slave. Den anden var mellem 30 og 40 år og menes at have været velhavende.

Arkæologer i Pompeji har rekonstrueret ligene af to mænd, som var ofre for udbruddet i vulkanen Vesuv for næsten 2000 år siden i det sydlige Italien.

Traktordemonstration

Traktordemonstration på Langelinje i København lørdag.

Over 800 traktorer kørte lørdag i kortege til demonstrationer i Aarhus og København. Landmændene demonstrerede mod regeringens håndtering af minksagen.