Coronavirus

28 danskere indlagt med coronavirus det seneste døgn

Siden lørdagens opgørelse er der registreret yderligere tre dødsfald blandt personer smittet med coronavirus.

850 er det seneste døgn blevet bekræftet smittet med coronavirus. Det viser søndagens tal fra Statens Serum Institut.

Det er det laveste i 13 dage – siden 9. november.

I ugens løb er der dagligt registreret mellem 1195 og 1297 nye sygdomstilfælde.

På trods af det lavere antal positive coronatest er udviklingen i tallene stabil, siger Svend Ellermann-Eriksen, der er ledende overlæge på afdelingen for klinisk mikrobiologi på Aarhus Universitetshospital.

Han peger på, at søndagens lavere tal skyldes, at der er blevet testet færre personer.

- Det svarer nogenlunde til det, vi har set de sidste weekender - at vi får lidt lavere tal i weekenden, siger han til Ritzau.

Der er siden lørdag kommet svar på 58.018 prøver, hvilket betyder, at der er en positivprocent på 1,47. De forudgående fire dage er der hver dag kommet svar på over 70.000 prøver, og lørdag lå positivprocenten på 1,7.

28 nye indlagte

Det seneste døgn er 28 nye personer blevet indlagt på danske hospitaler. Det betyder at 254 nu er indlagt i alt. Heraf ligger 39 personer på intensiv, mens 22 er i respirator.

Set over den seneste måned er antallet af indlagte fordoblet.

Det er dog stadigvæk et stykke op til niveauet i foråret, hvor flere end 500 coronasmittede var indlagt på landets sygehuse.

Siden lørdagens opgørelse er der registreret yderligere tre dødsfald blandt personer smittet med coronavirus. Dermed stiger det samlede dødstal for personer med sygdommen til 784.

Der testes flere mennesker

Antallet af daglige tilfælde af coronavirus har i den seneste tid ligget højere end i foråret.

Hertil hører dog, at der dengang blev testet langt færre personer. Da en del smittede ikke oplever at være syge, fører flere test også til, at der bliver konstateret flere smittetilfælde.