Samfund

Storebæltsbroen lukker i nat

Der skal ryddes op efter en lastbil tidligere fredag brændte i flere timer.

Storebæltsbroen er i retningen mod Fyn lukket natten mellem fredag og lørdag fra klokken 24 til 2 på grund af oprydning.

Det oplyser Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Det sker efter en lastbil brød i brand tidligere fredag, der lukkede retningen mod Fyn i flere timer. Det er den brændende lastbil, der i nat skal fjernes.

Branden lukkede den vestgående retning mod Fyn i flere timer, indtil der klokken 14.30 igen blev åbnet for trafikken.

Det medførte ifølge Ekstra Bladet, at der var en 18 kilometers lang kø i løbet af eftermiddagen.

Ingen er tilsyneladende kommet til skade. Politiet har endnu ikke fået afhørt chaufføren, der ikke er dansk.

Bilkø ved Storebæltsbroen på vej mod Fyn p.g.a. af en lastbil der er brudt i brand ude på selve broen, ved Korsør fredag den 20. november 2020. (Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2020)

Lastet med whisky

Til TV2 fortæller Bo Georg Petersen, vagtchef i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at lastbilen var lastet med whisky.

- Der opstår tekniske problemer i lastbilen, så chaufføren kører ind i nødsporet. Umiddelbart efter at han er standset, ryger det fra lastbilen, og så går der ild i den, siger Bo Georg Petersen til TV2.

Det står ikke klart, hvorfor der pludselig opstod brand i lastbilen.

Torsdag var Storebæltsbroen også lukket i to timer om eftermiddagen.

Her var der sket et uheld på grund af kraftig vind, der først lukkede retningen mod Fyn og siden begge retninger i en halv time, mens der blev ryddet op.

Ingen kom til skade i uheldet.

Der havde fra morgenstunden været en advarsel fra Vejdirektoratet mod at køre med vindfølsomme køretøjer over broen, fordi der var kraftig vind.