Samfund

Mikkel Hertz stopper som TV 2-direktør

Mikkel Hertz får en anderledes rolle i TV 2 efter sin sygeorlov.

Mikkel Hertz vender 1. december tilbage som nyhedsdirektør på TV 2 efter en sygeorlov - men kun for en stund.

Derefter skal han have en anden rolle som journalistisk chef.

I starten af oktober kom det frem, at han var blevet indlagt og opereret for en blodprop i hjertet. Nu viser det sig, at der var tale om to blodpropper, og det satte tanker i gang hos den 61-årige direktør.

- Jeg føler, at jeg er ved at være helt ovenpå igen efter behandling for to blodpropper i hjertet. Men det forløb har naturligvis givet anledning til en del personlige overvejelser – herunder også et ønske om arbejdsmæssigt ind imellem at kunne lette foden lidt fra speederen, siger Mikkel Hertz.

- Derfor er jeg rigtigt glad for den aftale, vi sammen har lavet, for jeg holder umådeligt meget af TV 2 som arbejdsplads.

Afgørende for TV 2s fornyelse

Mikkel Hertz har været på TV 2 i næsten 20 år.

I 2015 blev han stationens nyhedsdirektør og har siden da haft ansvaret for nyhedsudsendelserne på TV 2s hovedkanal, for TV 2 NEWS og for hjemmesiden TV2.DK.

- Med sin træfsikkerhed og journalistiske dedikation har Mikkel været helt afgørende for den succes og fornyelse, som kendetegner både Nyhederne og NEWS i dag, siger TV 2s administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen.

- Derfor er det vigtigt for mig, at Mikkel fortsætter på TV 2 i en rolle, hvor han stadig kan være med til udvikle vores journalistik og værne om vores troværdighed, for han er en af de dygtigste i Danmark på sit felt.

TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, sætter nu gang i det rekrutteringsarbejde, der skal føre frem til ansættelsen af en kommende nyhedsdirektør for TV 2.

Souschef Jacob Kwon er konstitueret nyhedsdirektør, indtil Mikkel Hertz er tilbage igen.