Coronavirus

Ekspert ser bekymrende tegn i seneste corona-tal: Der er noget, der går i den forkerte retning

Herlev Kommune er de seneste syv dage den hårdest ramte kommune.

Der er registreret 1195 nye smittede med coronavirus i Danmark de seneste 24 timer.

Det viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut.

Søndag blev der registreret 1058 nye smittede, og mandagens tal er det højeste siden 6. november. Det er bekymrende, siger Åse Bengård Andersen, der er ledende overlæge ved Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet.

- Jeg synes desværre, at tallene viser, at der ikke er nogen grund til at sige, at vi har rigtigt styr på situationen endnu. Jeg synes, det er bekymrende, at der stadig er en opadgående tendens i de bekræftede tilfælde, siger hun til nyhedsbureauet Ritzau.

Jan Pravsgaard Christensen, der er professor ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi, Københavns Universitet, hæfter sig ved, at tallene har stabiliseret sig.

- Vi har ligget mellem 1000 og 1200 i lidt over en uge. Så det gode er jo, at epidemien ser ud til at stabilisere sig. Det ville være rart, hvis tallet gik ned, men i det mindste har det stabiliseret sig.

Højeste antal indlagte

De seneste 24 timer er fire døde, mens de var smittet med coronavirus.

Antallet af indlagte stiger med otte til 267 personer - heraf er 44 indlagt på intensive afdelinger og 27 af dem er lagt i respirator.

De 267 personer er det højeste antal indlagte siden foråret. Og selvom der er tale om små stigninger dag for dag, skal vi træde varsomt:

- Men det er også noget, der går i den forkerte retning, siger hun.

Da der var flest indlagt i foråret var der 535 indlagte. Det var 1. april.

De 1195 smittede er fundet blandt 70.096 test, hvilket er markant højere end noget tidspunkt i foråret.

Mange flere tests

I foråret blev der registreret færre daglige smittetilfælde end nu. Det hænger dog sammen med, at der blev foretaget væsentligt færre test.

Statens Serum Institut har tidligere anslået, at der ville have været mellem 2000 og 3000 daglige smittetilfælde, hvis man havde foretaget 50.000 test om dagen i starten af april.

De seneste seks dage er der kommet svar på test fra mellem 70.000 og 80.000 personer om dagen.

De hårdest ramte kommuner målt på smittede per 100.000 indbygger over de seneste syv dage er Herlev efterfulgt af Brøndby, Lyngby-Taarbæk og Lemvig.

Her er der registreret henholdsvis 390, 291, 269 og 243 smittede per 100.000 indbyggere.