Coronavirus

Kommune uddelte belønning efter covid-19-travlhed: Ledere fik en uges ekstra ferie - ansatte fik fire stykker chokolade

Ifølge FOA sender det et meget dårligt signal til frontpersonalet, når mellemledere belønnes for en ekstra indsats.

Håndteringen af sygdommen covid-19 har været så hård for mellemledere i Slagelse Kommunes hjemmepleje og plejecentre, at de får en ekstra uges ferie.

Det bekræfter sundheds- og ældrechef i Slagelse Kommune, Charlotte Kaaber, over for TV 2.

- Det er dem, der får hjemmeplejen og plejecentre til at fungere. Og det er fordi, de har arbejdet så meget, som de har. De får ikke overtidsbetaling som for eksempel dem, der arbejder i hjemmeplejen på overenskomst får det, siger hun.

Fik en æske med chokolade

Den beslutning har skabt vrede og forargelse blandt medarbejdere på gulvet, som TV 2 har talt med. De kompenseres for det ekstra slid i forbindelse med covid-19 gennem deres overenskomst. Derudover har kommunen givet alle medarbejdere en æske med fire chokolader som tak for indsatsen.

- Det er ikke ok, for vi har kun fået fire stykker chokolade som tak, men vi sætter altså vores helbred på spil og passer vores arbejde, og vi gør en dyd ud af at gøre det, selvom vi har borgere, som har den her sygdom. Ingen har lyst til at få den her sygdom, men vi kan jo ikke sige nej til at udføre vores arbejde, siger hjemmehjælper Mascha Hvidtfeldt til TV 2.

Ifølge TV 2s oplysninger er flere kollegaer kede af den ekstra belønning fra kommunen til mellemlederlaget.

I Slagelse Kommune forklarer Charlotte Kaaber, at der ikke skal findes nye penge i kommunekassen til at give lederne mere ferie, da man for eksempel ikke vil hente en vikar ind, hvis en leder gør brug af den ekstra ferie.

Det her handler ikke om, at chefer fortjener det eller ej. Det her handler om, at det er et mega dårligt signal at sende.

Torben Klitmøller Hollmann, sektorformand i FOA

Charlotte Kaaber mener, at kritikken er skæv, da lederne ikke bliver kompenseret for skæve arbejdstider:

- Det kan jeg simpelthen ikke se. Medarbejderne byder jo ind på de vagter, de byder ind på, hvorimod der hos lederen er en forventning om, at de er til rådighed, både for medarbejdere, borgere og pårørende, som ringer til dem. De har en åben linje i døgndrift. Det har medarbejdere ikke. De er beskyttet af deres arbejdstid, siger Charlotte Kaaber.

FOA: Man skal tænke sig om

Det har dog ikke været oplevelsen hos Mascha Hvidtfeldt og kollegaerne.

- Vores ledere skal stå til ansvar 24 timer i døgnet, men det har jeg svært ved at se. Om aftenen eller natten er der ikke nogen, jeg kan ringe til på kommunen. Det er ikke altid, du kan få fat i dem i døgndrift. Jeg kan ikke se deres ekstraarbejde, siger hun.

I FOA, som organiserer mange af medarbejderne i lige præcis ældre- og plejesektoren, har sektorformand Torben Klitmøller Hollmann fuld forståelse for medarbejderne:

- Det her handler ikke om, om chefer fortjener det eller ej. Det her handler om, at det er et megadårligt signal at sende, når frontpersonalet har knoklet røven ud af bukserne, og så ikke får noget for det, siger han.

I FOA oplever man, at flere medarbejdere i årevis har opbygget en uretfærdighedsfølelse over for lederlaget. Ifølge Torben Klitmøller Hollmann er det især forståeligt under covid-19, hvor der har været ekstra travlhed hos medarbejderne. Han har hørt fra medlemmer, som har isoleret sig fra familien af frygt for at bringe smitten med på arbejde.

Derfor opfordrer han ledelserne i sundhedssektoren til at være forsigtige:

- Man skal tænke sig om. Der burde have været en leder, der sagde: "er det her en god ide at gøre lige nu?". Det her bygger ovenpå en skæv fordeling mellem ledere og medarbejdere, der har stået på i årevis, siger han.

Ledere også i smitterisko

Mascha Hvidtfeldt fortæller, at coronavirussens indtog i Danmark har medført adskillige ændringer i den måde, hun arbejder på. Blandt andet skal der bruges værnemidler, og flere af hendes kollegaer har også været smittet med covid-19.

- Det er jo ikke cheferne, der er ude hos borgerne, der er syge, vel?, siger hun.

Charlotte Kaaber siger, at lederne i hjemmeplejen måske ikke har lige så stor risiko for at blive smittet, men at lederne på plejehjem også løber en risiko.

- De går rundt blandt beboere og medarbejdere. De er også sammen med medarbejdere, som er sammen med borgerne, så de har lige så stor risiko for at blive smittet, siger hun.

Hospital gav bonus-pulje til mellemledere

Lørdag kunne TV 2 fortælle, at der på Bispebjerg Hospital i København blev afsat et samlet beløb på 250.000 kroner i bonus, som gik til mellemledere på en afdeling på hospitalet. Også her medførte bonussen til mellemlederlaget frustration blandt de ansatte.

Begrundelsen her lød, at man fra afdelingsledelsens side "kunne vælge at tørre et tyndt lag ud over alle, som så - efter skat - kunne købe et par flasker rødvin, eller fokusere puljen så engangstillægget reelt kunne mærkes". Derfor valgte afdelingsledelsen at fordele beløbet til en lille gruppe medarbejdere, der også har ledelsesansvar.

Har du noget at tilføje til denne historie? Så kontakt journalist Sebastian Goos på goos@tv2.dk.