Coronavirus

Undslupne mink løb rundt i børnehave

En mink blev fanget og aflivet, mens to mink stadig er på fri fod i Elling.

Børnene i Børnehuset Molevitten i Elling i Nordjylland fik sig noget af en oplevelse, da de spiste frokost torsdag middag.

Udenfor på legepladsen var der pludselig besøg af tre mink, som sandsynligvis var stukket af fra en minkfarm.

Personalet i børnehuset, som huser cirka 120 børn i både vuggestue og børnehave, handlede dog resolut og ringede til Falck. Kort efter stod både Falck og politiet på legepladsen, mens børnene kunne se til indefra.

- Det fremmødte mandskab fik hurtigt indfanget den ene mink, mens de to andre forsvandt, siger Gitte Højbjerg, som er dagtilbudschef i Frederikshavn Kommune.

Legeplads desinficeret

Imens indfangningsaktionen var i gang på legepladsen, fik Gitte Højbjerg ringet til Styrelsen for Patientsikkerhed, som rådgav om, hvordan personalet og børnene skulle forholde sig.

- Dyret blev aflivet med det samme og legepladsen blev efterfølgende desinficeret, siger Gitte Højbjerg, som tilføjer, at selvom Styrelsen for Patientsikkerhed mener, at børnene godt måtte komme ud på legepladsen igen allerede i dag, så har man valgt at holde dem inde og først åbne for udendørs leg igen mandag.

Ledelsen af børnehuset har skrevet ud om oplevelsen til børnenes forældre, som lader til at have taget situationen med ophøjet ro.

- Der er i hvert fald ikke kommet nogen opringninger fra bekymrede forældre, siger Gitte Højbjerg.

Og ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed, så er der heller ikke nogen grund til bekymring.

- De har forsikret os, at de børn, der har været på legepladsen om formiddagen, ikke kan anses for at være nære kontakter, fastslår Gitte Højbjerg, som tilføjer, at børnene syntes, at det var spændende at have besøg både af mink, Falck og politiet.

Den aflivede mink skal nu testes for coronavirus. De to mink, som forsvandt fra legepladsen, er endnu ikke fundet.