Coronavirus

Antallet af bekræftede smittede med corona i Danmark når 60.000

De nyeste coronatal viser, at det samlede antal indlagte er faldet med tre personer.

Siden i går er 1037 danskere blevet testet positive for coronavirus. Det viser dagens tal fra Statens Serum Institut.

Dermed har i alt 60.000 danskere nu været konstateret smittet med coronavirus, siden det første smittetilfælde herhjemme blev konstateret 27. februar.

Siden i går er antallet af nye indlagte steget med 24, men det samlede antal af indlagte er faldet med tre personer. Dermed er der nu i alt 236 indlagte med covid-19, hvoraf 40 af dem er indlagt på intensiv afdeling.

Der har det seneste døgn været ét coronarelateret dødsfald, og det bringer det samlede antal personer, der er døde med covid-19, op på 756.

I alt er der kommet svar på 71.073 prøver siden i går, hvoraf 1037 altså er positive. Det svarer til, at 1,4 procent af testene har været positive.

Overlæge: - Det ser stabilt ud

Tallene for i dag viser, at coronasituationen herhjemme er forholdsvis uændret. Det fortæller Svend Stenvang Pedersen, som er overlæge på Odense Universitetshospital til TV 2:

- Jeg synes, det ser stabilt ud, og vi kan håndtere det i sundhedsvæsenet. Og der er heller ikke noget, der tyder på, at vi er på vej i en yderligere stigning.

Han påpeger derudover, at de nye restriktioner, der trådte i kraft i de syv nordjyske kommuner i mandags, først vil kunne ses efter to til tre uger. Derfor er det ikke noget, man vil kunne se på dagens tal.

- Vi er nødt til at væbne os med tålmodighed i forhold til om det går op eller ned, og om det virker, siger Svend Stenvang Pedersen.