Trailerpark Danmark

Flere er flyttet fra Corona Camping, mens andre er blevet boende - sådan går det beboerne i dag

Corona Camping har huset mange fastboende gennem tiden. Nogle er blevet hængende, mens andre har brugt pladsen til at få en pause og luft i økonomien.

Når feriegæsterne tager hjem fra de danske campingpladser, bliver en række danskere tilbage. De bor der hele året rundt - selvom det ikke er lovligt.

Nogle har aktivt valgt livet tæt på naturen og med meget få udgifter, mens andre ikke har haft nogen anden mulighed for at få tag over hovedet.

For halvandet år siden viste TV 2 for første gang 'Trailerpark Danmark', der gik tæt på en række af de fastboende, der lever ulovligt på campingpladser rundt omkring i landet.

Her mødte seerne eksempelvis en række menneskeskæbner, der af den ene eller anden grund var endt på Corona Camping.

Christian Birkedal og Camilla Munk Steen

Der er sket meget i 47-årige Christian Birkedal og 44-årige Camilla Munk Steens liv, siden TV 2 sidst mødte dem i forbindelse med første sæson af ‘Trailerpark Danmark’.

De er gået fra at være ekskærester til at være kærester - og så har de fået endnu et barn, der i dag er fire måneder.

Camilla Munk Steen er på barsel og er flyttet fra Corona Camping til et hus, mens fotograf og forfatter Christian Birkedal har beholdt sin campingvogn.

Han fortalte sidste år, at han boede på campingpladsen, fordi han var et sted i sit liv, hvor han havde brug for et fristed.

Et fristed, hvor han kunne “bo i pagt med naturen” og se årstiderne skifte.

Og det fristed bruger han stadig.

Selvom det er besværligt og en anelse koldt.

Det er vigtigt for ham at have et sted, som er hans.

Men Køge Kommune har ad flere omgange varslet beboerne på Corona Camping, at de skal fraflytte pladsen, fordi de ifølge kommunen bor ulovligt.

Derfor har han intensiveret boligsøgningen.

- Der er for mange ubekendte faktorer i hele striden med kommunen. Man er hele tiden i venteposition, hvor man ikke ved, om man er købt eller solgt. Det gør mig presset, fortæller han.

Johnny Møller

- Jeg bliver her på pladsen. Jeg vil dø på Corona.

Sådan sagde pensionisten 79-årige Johnny Møller, da TV 2 mødte ham i hans campingvogn på Corona Camping sidste år.

Og han har stadig ingen planer om at flytte fra campingpladsen, selvom han er dårligt gående og egentlig er berettiget til både hjemmehjælp og en handicapbolig.

For ingen af delene er nødvendigt for Johnny Møller, så længe han bor på campingpladsen sammen med sin kæreste Ellen Barsøe.

De har boet i campingvognen i mere end et årti.

Johnny Møller er pensioneret kedel- og varmesmed og har et langt arbejdsliv bag sig. Han har blandt andet arbejdet på en boreplatform og boet og arbejdet tre år på Grønland. I 1970'erne var han medejer af to værtshuse i København. Det ene var Blomsten i Istedgade.

Oprindeligt er Johnny Møller fra Christianshavn, men han har også boet 30 år i Jylland. Han var dog mere campist end parcelhusejer, og derfor besluttede han sig til sidst for at flytte permanent ind i sin campingvogn.

Selvom mange nok vil mene, at pladsen er en anelse trang, mærker Johnny Møller ikke noget til de få kvadratmeter.

Lotte Ankerstjerne

55-årige Lotte Ankerstjerne havde både boet på Indre Nørrebro og i København og på en yacht, inden hun flyttede på Corona Camping uden for Køge.

Rykket til campingpladsen skete tilbage i marts 2019 i forbindelse med indlæggelser på psykiatrisk afdeling.

Det var ikke et ønskescenarie for Lotte Ankerstjerne, men Københavns Kommune kunne ifølge hende ikke finde en passende bolig til hende. Det fortalte hun til TV 2 i sommeren 2019.

Her fortalte hun også, at hun ingen plan b havde, hvis ikke hun kunne bo på Corona Camping.

Hun er dog fraflyttet campingpladsen og har solgt sin gule og røde cirkusvogn. I dag bor hun i en lejlighed lidt uden for København og er kommet tættere på sin behandling, venner og ikke mindst familie.

Hun har dog anskaffet sig en lille campingvogn i stedet for cirkusvognen og er gået fra ulovlig fastlægger til feriecampist.

Camilla Poulsen

Camilla Poulsen ankom til Corona Camping i september 2016 efter en skilsmisse og et hussalg, der havde efterladt hende i gæld.

Pengene var få, og derfor var campingpladsen hendes eneste mulighed.

Hun var ramt af en alvorlig depression og havde svært ved at komme gennem hverdagen. Da hun ankom til Corona Camping, fik hun antidepressiv medicin, men efter et år på campingpladsen var hun trappet helt ud af medicinen.

Det primitive campingliv gav hende mulighed for at få nedbragt udgifterne til et minimum, så hun fik økonomisk frihed.

I dag er hun flyttet fra Corona Camping, oplyser pladsejer Michael Palskov Farnø. Det har ikke været muligt for TV 2 at få kontakt til Camilla Poulsen.

Berit Mortensen og Bent Christensen

55-årige Berit Mortensen og 74-årige Bent Christensen flyttede for tre år siden ind på Corona Camping, fordi de ikke havde råd til at blive boende i deres lejlighed.

De havde allerede en campingvogn, og derfor valgte de at opmagasinere en del af deres ting og tage resten med til Corona Camping.

Og her er de stadig.

For som Berit Mortensen sagde sidste sommer:

- Vi er ovenud lykkelige for at bo her, og vi ville ikke bytte det for en million kroner.

Du kan se 'Trailerpark Danmark' torsdag klokken 20.00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.