Samfund

Antallet af indlagte med coronavirus stiger

Professor mener dog, tallene generelt er et udtryk for, at restriktionerne virker.

1011 personer er i løbet af det seneste døgn blevet smittet med coronavirus.

Det oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Onsdag var der 994 nye smittede.

Antallet af indlagte er steget til 239. Det er en stigning på 23 i forhold til onsdagens tal, hvor der var 216 indlagte. En stigning på lidt over 10 procent.

43 af de 239 indlagte er indlagt på intensivafdelinger, og det er en stigning på fire i forhold til onsdag.

Af de 43, der er indlagt på intensivafdelinger, har 29 brug for respirator for at trække vejret. Det er en stigning på syv i forhold til onsdag.

To personer er døde med covid-19 i løbet af det seneste døgn.

Professor: Restriktioner virker

75.135 personer er blevet testet for coronavirus i løbet af det seneste døgn, og andelen af smittede var 1,3 procent.

Antallet af testede i løbet af et døgn er steget kraftigt de seneste dage. Fra tirsdag til onsdag blev der foretaget 77.523 test.

Statens Serum Institut har tidligere anslået, at der ville have været mellem 2000 og 3000 daglige smittetilfælde, hvis man havde foretaget 50.000 test om dagen i starten af april.

Kasper Iversen, der er professor på Københavns Universitet og overlæge på Herlev og Gentofte Hospital, mener, at de nuværende smittetal er et udtryk for, at regeringens restriktioner virker.

- Hvis man ser på antal nye smittede, så ser det relativt stationært ud og har gjort det over de sidste dage. Vi har fået stoppet en bekymrende stigning, der nu er fladet ud. Vi har ikke løst coronaproblematikken, men lige nu ser det fornuftigt ud, siger Kasper Iversen til Ritzau.