Samfund

Shubber i sorg over Bundesens død: Havde ikke forventet, det skulle være nu

Michael Bundesen fra Shu-bi-dua er død af kræft, 71 år gammel.

Michael Hardinger, der var guitarist i Shu-bi-dua, er i dyb sorg over, at vennen og kollegaen Michael Bundesen er død.

Det skriver han i et mindeord til TV 2.

- Det er med stor, stor sorg, jeg erfarer, at Bunde er død, skriver han.

Også Shu-bi-duas tidligere trommeslager, Bosse Hall Christensen, er chokeret over Bundesens død, siger han til B.T..

- Han var jo syg, men jeg havde ikke forventet, han skulle dø lige nu - sådan er det jo ofte med folk, man kender. Derfor kommer det som et chok for mig.

En folkeforfører i bedste forstand

Michael Hardinger og Michael Bundesen mødtes i 1971 på P3-gangen i Danmarks Radio på Rosenørns Allé og "faldt i hak fra første dag".

I 1973 rockede Shu-bi-dua for første gang radioen med 'Fed rock', og snart efter blev bandet fast inventar ved skolekoncerter, sommerfester og festivaler op gennem 1970'erne, 80'erne og 90'erne.

Michael Hardinger og Michael Bundesen mødtes i 1971 på P3-gangen i Danmarks Radio på Rosenørns Allé og "faldt i hak fra første dag".

- Bundesen var en folkeforfører i bedste positive forstand. Han sørgede for festen for alle omkring ham, skriver Michael Hardinger.

Derfor var det en fornøjelse at skrive melodier til ham og en fest at skrive tekster sammen med ham, forklarer hans mangeårige ven.

For Michael Bundesen blev bare ved og ved, "til den var der".

- Vi nød hele festen. Og alting har en ende. Jeg vil altid savne Michael Bundesen, men vil glæde mig over, hvad vi nåede at opleve sammen, skriver Hardinger.

Blodpropper satte en stopper for sangen

Med familien omkring sig i sit hus i Gentofte sov Michael Bundesen søndag aften ind efter et kort sygdomsforløb.

Det blev enden på Shu-bi-dua og en lang musikkarriere, da Michael Bundesen blev ramt af alvorlig sygdom. Da havde han sunget om sexchikane, hvalen Valborg og en vuffelivov i knap 40 år.

I maj 2011 blev han med kort tids mellemrum ramt af to blodpropper i hjernen, som medførte lammelser i venstre side af hans krop.

Michael Bundesen efterlader sig tre voksne børn.

- Familien beder om ro til at bearbejde sorgen, og det kæmpe savn Michael efterlader i vores alles hjerter, skriver familien.

De oplyser, at bisættelsen kommer til at foregå privat.

- Selvom det varmer at tænke på, hvor mange danskere, han har betydet noget for, appellerer vi til, at dette ønske respekteres.