Samfund

Michael Bundesen fra Shu-bi-dua er død

Shu-bi-dua rockede for første gang i radioen i 1973 med sangen 'Fed rock', og snart blev bandet fast inventar ved sommerfester og festivaler.

Forsangeren i bandet Shu-bi-dua, Michael Bundesen, er død af kræft, 71 år gammel.

Michael Bundesen sov ind søndag aften efter et kort sygdomsforløb med familien omkring sig i sit hus i Gentofte.

Det oplyser familien i en pressemeddelelse.

- Det er med en ufattelig sorg, at vi kan meddele, at vores far, Michael Bundesen, efter kort tids kræftforløb er afgået ved døden, skriver hans børn Nanna og Nicolaj Bundesen.

Fandt den røde tråd

Shu-bi-dua rockede for første gang i radioen i 1973 med sangen 'Fed rock'. Snart blev bandet fast inventar ved skolekoncerter, sommerfester og festivaler op gennem 1970'erne, 80'erne og 90'erne.

Før Michael Bundesen blev kendt som forsangeren i Shu-bi-dua, studerede han jura og var radiovært på Danmarks Radio, hvor han mødte Michael Hardinger, som senere blev guitarist i Shu-bi-dua.

I biografien 'Alting har en ende', som er skrevet af TV 2-journalist Kaare Sørensen, beskriver han sig selv som heldig ved tanken om sin barndom i den nordsjællandske by Taarbæk. Der hvor han fandt sin røde tråd i livet - og fik en plads i solen.

- Jeg har altid haft en upåklagelig timing og været svineheldig, siger Michael Bundesen i bogen.

Blodpropper satte en stopper for sangene

Det blev enden på Shu-bi-dua og en lang musikkarriere, da bandets frontfigur, Michael Bundesen, blev ramt af alvorlig sygdom.

I maj 2011 blev han med kort tids mellemrum ramt af to blodpropper i hjernen, som medførte lammelser i venstre side af hans krop.

Da havde han sunget om sexchikane, hvalen Valborg og en vuffelivov i knap 40 år.

To år senere var Michael Bundesen på en scene for sidste gang. Det skete ved Danish Music Awards i 2013, hvor Shu-bi-dua med en bevæget Michael Bundesen i kørestol modtog æresprisen.

Han efterlader sig tre voksne børn.

- Familien beder om ro til at bearbejde sorgen, og det kæmpe savn Michael efterlader i vores alles hjerter, skriver familien.

De oplyser, at bisættelsen kommer til at foregå privat.

- Selvom det varmer at tænke på, hvor mange danskere, han har betydet noget for, appellerer vi til, at dette ønske respekteres.