Coronavirus

Bekymrede lærere i Nordjylland: Luk skolerne helt

Danmarks Lærerforening opfordrer til, at man udvider nedlukningen til at gælde alle klassetrin.

Elever fra 5. til 8. klasse i Nordjylland skal ikke længere møde i skole - de skal i stedet undervises virtuelt.

Det oplyste statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde torsdag.

Og det er et nødvendigt tiltag, mener man hos Danmarks Lærerforening. Men det er ikke tilstrækkeligt.

- Vi mener, man skal lukke skolerne helt, siger Gordon Ørskov Madsen, der er formand for Danmarks Lærerforening, til TV 2.

- Det er en alvorlig situation, og når man lukker samfundet i Nordjylland så voldsomt ned, så burde man også lukke skolerne helt, indtil situationen er under kontrol, siger Gordon Ørskov Madsen.

Bekymring blandt lærere

Myndighederne har valgt at lukke 5.-8. klassetrin, fordi børn i Nordjylland i aldersgruppen 10-14 år særligt er smittede. Det skriver sundhedsmyndighederne i et faktaark om restriktionerne.

De er alle sammen meget bekymrede

Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening

Men de lærere, der underviser elever i de andre aldersgrupper, er også bekymrede.

- Vi har været i kontakt med medlemmer i de berørte områder i Nordjylland, og det står klart, at de er alle sammen meget bekymrede over udviklingen, siger Gordon Ørskov Madsen.

- Der er ingen tvivl om, at langt de fleste lærere vil gå rigtig langt for at opretholde en så normal skolegang som muligt, indtil vi er ude på den anden side af pandemien. Men med den nordjyske mutation af coronavirusset mener vi helt klart, at det er helt nødvendigt at sende alle skolebørn hjem, siger Gordon Ørskov Madsen og henviser til spredningen af coronavirusset, der kommer fra mink.

Fjernundervisning

Hos Danmarks Lærerforening frygter man ikke for kvaliteten af undervisningen, selv om den vil blive anderledes.

- Lærere har erfaring med fjernundervisning. Det har elever og forældre også. Det er noget vi kender til, og vi godt kan få til at fungere, siger han.

de øvrige klassetrin - 0.-5 og 9. klasse - gælder krav om at holde en meters afstand og undgå aktiviteter, hvor elever blandes på tværs af klasser og klassetrin - for eksempel fælles frikvarter.

Nedlukningen og kravene gælder fra på mandag.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Børne- og undervisningsministeriet, der ikke ønsker at medvirke i et interview torsdag aften.