Skolebørnene er den største smittegruppe, og det er en god nyhed, siger forsker

Der er dog en risiko for, at børnene smitter ældre og bedsteforældre.

I løbet af de seneste syv dage har det været de 10 til 19-årige, der er blevet smittet mest i Danmark.

Det sker, efter at det i lang tid har været de 20 til 29-årige, der især er blevet registreret smittede.

Blandt de 10 til 19-årige er der således blevet konstateret 1477 smittede i de seneste syv dage.

Og det er slet ikke så underligt, siger Christian Wejse, der er lektor på Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet.

- Det siger noget om, hvem der har tæt kontakt med hinanden i samfundet, og det er i høj grad børnene. De er friholdt fra mange af de restriktioner, der er, og de er tæt på hinanden i klasseværelser, siger han til TV 2.

Ikke problematisk

I det seneste døgn er 1353 personer blevet konstateret positive for coronavirus.

Det er det højeste antal smittede på 24 timer, siden pandemien kom til landet tidligere på året.

De positive prøvesvar er fundet blandt i alt 73.710 coronaprøver. Dermed er positivprocenten 1,8 procent - det højeste siden 23. oktober. Og derfor vil antallet af smittede også stige der, "hvor der er plads til det", siger Christian Wejse.

Det, at en stor andel er børn, er i og for sig en god nyhed.

Christian Wejse, lektor Aarhus Universitet.

Men midt i de kedelige rekorder er tallet for smittede blandt unge ikke så bekymrende, siger Christian Wejse:

- Det er ikke særlig problematisk, da børn ikke bliver lige så syge som ældre. Og generelt bliver de heller smittede ligeså ofte. Så det, at en stor andel er børn, er i og for sig en god nyhed, siger han.

Christian Wejse understreger dog, at der er en risiko for, at de smitter ældre og bedsteforældre, og derfor bør de afskærmes fra dem en tid, lyder det.

Flere smittede blandt 20-29-årige

I den seneste uge er 1464 blevet testet positive blandt de 20 til 29-årige.

Set over hele perioden, hvor pandemien har været i landet, er der stadig betydeligt flere smittede blandt de 20 til 29-årige. Her er 9708 blevet testet positive. Det er mere end de 7185, der blevet testet positive blandt de 10 til 19-årige.

Og selv om de 20 til 29-årige har fået taget flere prøver end nogen anden aldersgruppe i Danmark, er positivprocenten i denne aldersgruppe stadig den næsthøjeste i landet med 2,1 procent.

Kun gruppen af mennesker på 90 år og derover har en højere positivprocent på 2,3, mens positivprocenten for de 10 til 19-årige er 1,8.

Foruden den kedelige smitterekord, er 35 personer blevet indlagt med coronavirus siden SSI senest opdaterede tallene. Dermed er i alt 169 personer indlagt med sygdommen på nuværende tidspunkt.

Af dem ligger 22 på intensivafdelinger, hvilket er én færre end mandag. Der er fortsat 14 personer, der ligger i respirator.

Fire personer smittet med covid-19 er afgået ved døden det seneste døgn. Det bringer det samlede dødstal op på 728 personer.

Fem medlemmer af Folketinget er tirsdag konstateret smittet med covid-19, og otte ministre har i samme ombæring valgt at isolere sig.