Samfund

Nu skal Porsche-banden for retten

(Arkiv) Her bliver medlemmer af Porsche-banden anholdt efter længere tids efterforskning i november 2019. Karl Erik Lørup / TV MIDTVEST

Fire mænd er tiltalt i en sag om salg af kokain og hash samt indbrud, hæleri og vold. Tre mænd fra banden har allerede modtaget fængselsdomme.

Fire tidligere medlemmer af en kriminel gruppering, der igennem en længere periode huserede i området omkring Skive, skal fredag for retten i Viborg.

Mændene, som alle er i 20'erne, var angiveligt med i den såkaldte Porsche-bande.

Politiet havde efterforsket mændene for narkohandel over en længere periode, hvor de sporede en del af de kriminelle aktiviteter som salg af narko til ansatte i Forsvaret.

Efter måneder med overvågning og telefonaflytning slog politiet til 5. november 2019 og bankede døren ind hos narkosælgerne.

Oprindeligt var der syv medlemmer af Porschebanden, da politiet slog til.

Kendt af politiet

Medlemmer havde været kendt af politiet i en årrække, hvor mere ordinær ungdomskriminalitet og vold efter politiets opfattelse blev afløst af organiseret narkohandel og kørsel i store, dyrt leasede luksusbiler - af mærket Porsche.

I maj faldt der dog dom over tre bandemedlemmer i alderen 22, 23 og 24 år, som ved Retten i Viborg blev idømt mellem halvandets års fængsel og tre år og tre måneders fængsel.

De blev alle dømt for blandt andet salg med over 1250 handler med kokain, efter at have tilstået politiets sigtelser.

De fire mænd, som nu skal for retten, har siddet varetægtsfængslet siden begyndelsen af november 2019.

Politiet mener, at de fire mænd har solgt mere end fire kilo kokain og 227 kilo hash. Men de er også anklaget for grov vold, indbrud og forsøg på røveri.