Coronavirus

Danskere kan igen få svar på deres coronatest

NemLog-in har efter et nedbrud på næsten ét døgn fundet den fejl, der gjorde at danskere ikke kunne få svar på coronatest.

Torsdag morgen kort efter klokken 9 er det igen muligt at at logge ind på sundhed.dk for at tjekke svaret på sin coronaprøve.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen på sin hjemmeside.

Problemerne med at tjekke sit prøvesvar online har stået på siden onsdag ved middagstid. Onsdag aften oplyste Digitaliseringsstyrelsen, at der var tale om et sjældent nedbrud.

Det skyldtes, at der fortsat var fejl på NemLog-in.

- Det betyder, at det stadig ikke er muligt at logge på sundhed.dk, selvom portalen fungerer, lød det på sundhed.dk.

Det er frustrerende. Jeg har forsøgt at logge på hjemmesiden siden onsdag eftermiddag

Jacob Holst Mouritzen, strategikonsulent

Frustrerende med manglende svar

Natten til torsdag lykkedes det kortvarig for NemLog-in - i tidsrummet mellem klokken 05.25 og 05.50 - at få hul igennem til prøvesvar, oplyser selskabet.

Derfor mente NemLog-in, at fejlen var fundet, men klokken 07.22 lød det i en opdatering på hjemmesiden digitaliser.dk, at der fortsat var fejl i systemet.

TV 2 har torsdag morgen talt med Jacob Holst Mouritzen, der er strategikonsulent i virksomheden Holst Mouritzen.

Han blev testet for coronavirus tirsdag 27. oktober omkring klokken 11, men næsten 48 timer senere venter han stadig på svar.

- Det er frustrerende. Jeg har forsøgt at logge på hjemmesiden siden onsdag eftermiddag. Jeg har nærmest lavet mit eget ddos-angreb på sitet, så mange gange har jeg forsøgt at logge på, siger Jacob Holst Mouritzen.

Han har de seneste dage haft symptomer på covid-19 i form af smerter i hele kroppen, tør hoste, feber og derfor tror Jacob Mouritzen, at han er smittet med coronavirus.

- Det ændrer selvfølgelig ikke på min situation, men jeg ønsker at få et svar, siger Jacob Holst Mouritzen, der er gået i isolation i sit hjem.

Via appen MinLæge var der mulighed for at få svar på sin coronatest, hvis man tidligere havde været logget ind i appen.

Danskere har desuden haft mulighed for at få svar på deres coronaprøve ved at kontakte egen læge.