Coronavirus

Coronasmitten er nu på niveau med midten af april

Tallene er justeret for, at der i dag testes mere end i foråret.

I en ny rapport udgivet af Statens Serum Institut fredag fremgår det, at udbredelsen af coronasmitte i Danmark lige nu er på niveau med det, vi så i midten af april.

Hidtil har det været svært at sammenligne den nuværende situation med foråret, af den simple grund at der i dag testes i langt højere grad.

Nu giver den nye rapport et indblik i, hvor mange positive tests, man på Statens Serum Institut forventer, der havde været i april, hvis der blev testet lige så mange som nu.

- Vi anslår, at covid-19 lige nu er lige så udbredt, som det var i midten af april, siger Kåre Mølbak, der er faglig direktør ved Statens Serum Institut i forbindelse med udgivelsen af rapporten.

Ikke på niveau med toppen af pandemien

Alligevel står vi i en anden situation nu, når det kommer til indlæggelser og dødsfald.

På nuværende tidspunkt er 125 mennesker indlagt, mens 3 mennesker har mistet livet med virussen i det seneste døgn.

Til sammenligning var der 15. april 362 indlagte og 10 døde.

Pandemien toppede 1. april med 22 dødsfald og 535 indlæggelser.

Herefter begyndte tallene generelt at falde.

Nye restriktioner

Rapporten kommer, netop som rekordmange danskere er testet positive med coronavirus inden for de seneste døgn, og statsminister Mette Frederiksen (S) annoncerede ved et pressemøde fredag nye restriktioner.

Ved pressemødet var også Kåre Mølbak til stede, og ifølge ham er det nu, der skal sættes ind.

- Det mest afgørende er timingen. Hvis man ikke agerer nu, vil man komme i en situation, hvor det danske sundhedsvæsen kan blive overbelastet. Derfor skal man handle nu, selv om epidemien er under kontrol, sagde han.

Blandt de nye restriktioner gælder blandt andet, at salget af alkohol bliver forbudt i supermarkeder efter klokken 22, amatøridrætten skal forberede sig på aflyste kampe – og så omfatter påbuddet om mundbind nu også, når man handler i supermarkedet.

Du kan se listen over alle nye coronarestriktioner her.