Coronavirus

TV 2 erfarer: Her er de nye restriktioner

Opdateres.

Fredag klokken 18.30 holder statsministeren pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet på Christiansborg.

TV 2 erfarer fredag eftermiddag, at det generelle forsamlingsloft bliver sat ned fra 50 til 10 personer fra på mandag. Der vil dog - som i dag - være en række undtagelser, blandt andet skoler og arbejdspladser.

Det nye forsamlingsloft kommer til at vare i fire uger, ifølge TV 2s oplysninger.

Ifølge TV 2s oplysninger vil der også blive indført krav om brug af mundbind indendørs på alle offentlige steder – det gælder blandt andet i detailhandelen og i sundhedsvæsnet.

TV 2 erfarer også, at der bliver indført et forbud mod at sælge alkohol i detailhandel og kiosker efter klokken 22.

Der er fredag konstateret 859 nye smittetilfælde. Det er det højeste antal på et døgn nogensinde og slår rekorden fra torsdag, som lød på 760 tilfælde.

Kontakttallet, der også er kendt som smittetrykket, var for et par uger siden nede på 0,8. I september var det oppe på 1,6. I øjeblikket er kontakttallet 1, hvilket betyder, at en coronasmittet person i gennemsnit giver virussen videre til en anden.

Ingen traditionelle julefrokoster

Regeringen sænkede i september forsamlingsforbuddet til 50 personer.

Og 7. oktober blev forsamlingsforbuddet og reglerne om, at restauranter, barer og caféer skal holde lukket klokken 22, forlænget til at gælde oktober ud.

Torsdag varslede statsministeren desuden, at stramningerne vil betyde, at traditionelle julefrokoster ikke vil kunne gennemføres.

- Coronaen er tilbage. Og vi kommer til at indføre yderligere restriktioner, sagde Mette Frederiksen torsdag til Ritzau.

I et opslag på Facebook skriver statsministeren, at "situationen er meget alvorlig". Hun opfordrer danskerne til at følge med i pressemødet klokken 18.30.

Opdateres.