Video viser Peter Madsens flugt fra fængslet

Optagelserne viser, at Peter Madsen går roligt forbi et autocenter i et industrikvarter, to minutter efter han var undsluppet Herstedvester Fængsel.

Den drabsdømte Peter Madsen nåede kun at være på fri fod i fem minutter, efter at ubådsbyggeren tirsdag formiddag havde taget flugten fra Herstedvester Fængsel i Albertslund.

Nu viser optagelser, hvordan den drabsdømte ubådsbygger brugte en del af sin korte frihed efter at have tilbragt mere end tre år bag tremmer.

Den 49-årige Peter Madsen lignede ikke umiddelbart en fange på flugt, da han kort efter sin nyvundne frihed gik i roligt tempo ned ad Holsbjergvej i Albertslund i umiddelbar nærhed af et af Danmarks bedst sikrede fængsler.

Flugtrute afsløret

Videoovervågning fra et industrikvarter ved Vestegnens Autocenter på Holsbjergvej 19 i Albertslund viser, at Danmarks vel nok mest omtalte drabsmand klokken 10.23.05 kom gående på fortovet med en taske på ryggen.

Peter Madsen var bare to minutter forinden undsluppet vagterne i Herstedvester Fængsel til fods ved hjælp af trusler med en pistollignende genstand.

Den drabsdømte ubådsbygger benyttede i første omgang industrikvarteret på den københavnske vestegn som en del af sin flugtrute.

På videoovervågningen klokken 10.23.45 ses en person i sort tøj dukke op, der løber i retning af ubådsbyggeren.

På videoen kan man høre, at vedkommende råber 'Peter' efter den 49-årige ubådsbygger.

Få sekunder senere kommer endnu person løbende i adstadigt tempo i samme retning. Personen er iført en lyseblå skjorte og ligner en fængselsbetjent fra Herstedvester.

Vedkommende råber højlydt 'her', mens flere personer - formentlig andre fængselsbetjente - kommer til undsætning.

Små to minutter efter Peter Madsen har passeret autocentret, deltager i alt ti personer i jagten på den drabsdømte mand via Holsbjergvej.

Video viser politiet råbe "bombe", efter chauffør og Peter Madsen er steget ud af varevogn. Video: Freja Sofie Madsen

Anholdt efter fem minutter

Peter Madsens flugt endte klokken 10.26 på Nyvej i Albertslund bare få hundrede meter fra Herstedvester Fængsel.

Her blev Madsen anholdt af politibetjente, efter at han i første omgang havde søgt flugt på passagersædet af en hvid Mercedes varevogn.

Peter Madsen blev lagt i håndjern, men han måtte herefter sidde længe på jorden, mens politiet trak sig tilbage og undersøgte, om Madsen havde et muligt bombebælte om livet.

Den drabsdømte ubådsbygger Peter Madsen er tirsdag formiddag blevet anholdt efter et forsøg på fangeflugt. Operationen foregik få hundrede meter fra Herstedvester Fængsel hvor Peter Madsen afsoner livstid.

Derfor blev der blandt andet tilkaldt en bomberobot, mens finskytter holdt Peter Madsen i skak på den københavnske vestegn.

Den 49-årige Peter Madsen blev i 2018 idømt fængsel på livstid for for at have mishandlet og dræbt den svenske journalist Kim Wall året forinden.

Peter Madsen nægtede sig under retssagen skyldig i at have slået Kim Wall ihjel, men i dokumentarserien 'De hemmelige optagelser med Peter Madsen' har han efterfølgende indrømmet, at han slog hende ihjel.