Coronavirus

Udbrud blandt udenlandske håndværkere under kontrol

Der er primært tale om polske håndværkere, der bor i kommunen.

Der er ikke konstateret flere smittede blandt udenlandske håndværkere ved det store udbrud i Faxe Kommune.

Sådan lyder det fra kommunen og kommunens borgmester mandag.

- Det tyder på, at den seneste uges fokus har virket. Samtidig er det lykkedes at undgå, at smitten bredte sig i de små bysamfund. Det var vores bekymring, at det skulle ske. Men det er lykkedes at inddæmme smitten til kun at være blandt de 143 østeuropæiske håndværkere, siger borgmester Ole Vive (V) til TV ØST.

Én person blev søndag konstateret smittet i kommunen, og vedkommende havde ikke forbindelse til det aktuelle udbrud, oplyses det.

Søndag var det totale antal smittede udenlandske håndværkere på 81 personer, skriver TV ØST.

Der er primært tale om polske håndværkere, der bor i kommunen, men arbejder på Carlsbergbyen i København.

Må igen arbejde

Den første smittede blev konstateret sidste søndag, og siden spredte smitten sig hurtigt blandt håndværkerne, der bor på tre forskellige adresser i Faxe.

Siden blev de alle isoleret og løbende testet.

Kommunen oplyser, at de første tidligere smittede håndværkere fra og med tirsdag igen må møde på job, og at de dermed vil være synlige i lokalsamfundet.

Det er virksomheden Budomex, der har de østeuropæiske håndværkere boende. Den oplyser til TV ØST, at de løbende har været i kontakt med kommunen og de mobile testcentre.

Virksomhedens direktør, Damien Smalarz, siger til TV ØST, at de har gjort alt, hvad de kan for at undgå smitten, men vil ændre nogle ting fremadrettet:

- I fremtiden skal vi lave mindre grupper. Jeg kan ikke lide at have så mange samlet på et bosted. Vi prøver at splitte dem i mindre grupper, fordi så er der større chance for at undgå en lignende situation i fremtiden, siger Damien Smalarz

Budomex’ medarbejdere arbejder seks uger på byggeprojekter i blandt andet Carlsbergbyen i København, hvorefter de holder to ugers fri hjemme i Polen.

COVID19 NYT: SMITTEOPSPORINGEN HAR VIRKET Det seneste døgn har der ikke været flere nye smittetilfælde i forbindelse...

Posted by Faxe Kommune on Monday, October 19, 2020