Samfund

Justitsministeren varsler nye tiltag

Udmeldingen kommer, efter Peter Madsen tirsdag lykkedes med stikke af fra Herstedvester Fængsel. Nils Meilvang / Ritzau Scanpix

Man er nu ved at undersøge, hvordan Peter Madsen lykkedes med at flygte fra fængslet, siger fængselschef.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) varsler en række nye tiltag mod fangeflugter.

Det sker, efter den drabsdømte ubådsbygger Peter Madsen tirsdag lykkedes med at stikke af fra Herstedvester Fængsel, inden han fem minutter senere blev fanget igen.

- Jeg er også pænt overrasket over, at det kan lade sig gøre. Gudskelov lykkedes det os at få fat på ham, så der er styr på situationen igen, siger justitsministeren til TV 2.

Det er dog ikke første gang, at danske fængselsindsatte lykkes med at bryde fri, og derfor bad Nick Hækkerup allerede sidste år kriminalforsorgen om en redegørelse for at få afklaret, hvordan flugtforsøget kunne lade sig gøre.

- Nu har jeg bedt om, at arbejdet med handlingsplanen bliver speedet op, så vi forhåbentligt snart kan præsentere det for folketinget, og tage nogle initiativer, som vil kunne forebygge det her, siger han.

Hvad de initiativer helt konkret vil kunne indebære, vil Nick Hækkerup dog ikke løfte sløret for, før han modtager handlingsplanen.

Fængsel undersøger behov for skærpet sikkerhed

Netop spørgsmålet om, hvordan Peter Madsen kunne lykkes med at slippe fri, var et af de største emner på tirsdagens pressemøde om fangeflugten.

Her spurgte TV 2 Hanne Høegh Rasmussen, som er institutionschef for Herstedvester Fængsel, hvordan flugten helt konkret kunne lade sig gøre:

Du siger, han truede sig ud af fængslet. Hvordan foregik det helt konkret?

- Vi er ved at klarlægge hændelsesforløbet på nuværende tidspunkt, så jeg ønsker egentlig ikke at udtale mig yderligere om det.

Hvor mange sikringsforanstaltninger skal man igennem for at komme ud af det fængsel?

- Vi undersøger sagen, og det er jo et lukket fængsel, så vi vil selvfølgelig også se på, hvilke sikkerhedsprocedurer vi har, og om vi har fulgt dem. Og vi vil selvfølgelig også se på, om der er behov for at skærpe nogen af dem, siger hun.