Coronavirus

Seks døde i Danmark det seneste døgn - ekspert er mere bekymret for antallet af indlagte

Antallet af indlagte coronapatienter stiger til 129, og der er registreret 452 nye smittetilfælde.

Det seneste døgn er der registreret yderligere seks coronarelaterede dødsfald - det er det højeste antal døde siden midten af maj.

Samlet set 686 personer er nu døde med coronavirus, oplyser Statens Serum Institut.

Selvom udviklingen i antallet af døde er markant i forhold til, hvad vi har set de seneste måneder, er Hans Jørn Kolmos, der er professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet, ikke urolig.

- Seks er selvfølgelig seks for mange, men når det så er sagt, er der også en statistisk usikkerhed, der kan betyde, at der kan komme udsving, siger han til TV 2.

Hans Jørn Kolmos siger samtidig, at stigningen i døde kan være et udtryk for, at flere ældre har været indlagt.

En smule bekymrende

Udover flere døde har Danmark også oplevet en stigning i antallet af indlagte. I løbet af det seneste døgn er antallet af indlagte steget med 10 til 129.

Og det er mere urovækkende end antallet af døde, mener Hans Jørn Kolmos.

- Det er en smule bekymrende. Det går i den gale retning, siger han.

450 nye smittede er ikke en stor trussel

Der er registreret yderligere 452 smittetilfælde siden seneste opgørelse søndag, og det er ifølge Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi ved Københavns Universitet, et "væsentligt" antal smittede.

- Jeg vil gerne ned under 200 (smittede, red.) om dagen, før jeg føler mig godt tilpas. Selvfølgelig gerne lavere. Det er ikke fordi, de 450 i sig selv er nogen stor trussel. Det er et højt niveau at køre på, hvis der pludselig sker noget, siger Allan Randrup Thomsen til Ritzau.