Coronavirus

Byggegigant tester flere hundrede ansatte efter stort coronaudbrud

Østeuropæiske bygningsarbejdere blev i går konstateret smittet med coronavirus. Her til morgen blev flere hundrede byggeansatte testet i København.

Den danske byggegigant Per Aarsleff A/S har torsdag morgen valgt at coronateste flere hundrede af deres østeuropæiske og danske ansatte, inden arbejdsdagen begyndte.

Det bekræfter Per Aarsleff A/S overfor A4 Arbejdsliv.

Testen af de mange byggearbejdere sker i kølvandet på, at der onsdag blev konstateret et stort udbrud af coronasmitte blandt østeuropæiske bygningsarbejdere, der bor på tre adresser på Midtsjælland.

Ansatte indkvarterer i skurby

Ifølge Jesper Kristian Jacobsen, administrerende direktør i Per Aarsleff A/S, sker testen af de mange byggearbejdere dog uafhængigt af smitteudbruddet på Midtsjælland.

- Vores byggepladser fik for cirka 14 dage siden tilbudt, at de kunne få coronatestet medarbejderne – udenlandske såvel som danske – og det er der indtil videre to byggepladser, der har takket ja til, skriver Jesper Kristian Jacobsen i et mailsvar til A4 Arbejdsliv.

- Vi har indført omfattende coronarestriktioner på både kontorer og byggepladser, og tilbuddet om udførelse af tests er en del af disse, tilføjer direktøren.

Op mod 200 af Per Aarsleff A/S østeuropæiske ansatte er indkvarteret i en større skurby ved Otto Busses Vej på Vesterbro, mens et ukendt antal bor under lignende forhold på Ugandavej i Kastrup.

De østeuropæiske ansatte arbejder til dagligt på flere store byggepladser i København - herunder byggeriet af Danske Banks nye hovedsæde ved Hovedbanegården.

Arbejder på større byggepladser

Ifølge A4 Arbejdslivs oplysninger har flere af de ansatte fra Per Aarsleff A/S haft kontakt med østarbejdere fra de adresser på Midtsjælland, hvor der i de seneste dage er konstateret et stort udbrud af coronavirus.

De smittede bygningsarbejdere fra husene på Midtsjælland er alle ansat i det polske firma Budomex, og arbejder ligeledes på en række større byggepladser i København.

Per Aarsleff A/S fortæller til A4 Arbejdsliv, at virksomheden ikke samarbejder med Budomex om "igangværende projekter".

Per Aarsleff A/S kommunikationsafdeling kan dog ikke afvise, at firmaets ansatte har arbejdet på byggepladser, hvor der også har været ansatte fra Budomex.